Hallands Nyheter

NÖJESTIPS I HELGEN

- MARTIN ERLANDSSON martin.erlandsson@hn.se

Komikern Tobias Persson kommer till sin forna hemstad Falkenberg i kväll, med sin show ”Man på prov”, men den tänkte jag se i Varberg på torsdag. Därför kan jag och supermamma­n som bär min ring, i stället dra iväg och lyssna på veteranen Björn Skifs på Scandinavi­um.

Varberg: Metal på Backstage

På lördag återvänder Revengia (bilden) till Backstage i hemstaden Varberg och då blir det delvis andra låtar än senast och en helt nyskriven låt. Räkna med att melodiska partier får samsas med thrash och death metal. Revengia bildades av gitarriste­n Matti Almsenius redan 1988, men hade uppehåll 1994–2000. Övriga medlemmar är Conny Pettersson (trummor), Tobias Bernström (sång, bas) och Andreas Stolt (gitarr). På fredagen öppnar Backstage dörrarna till Oscars och då lirar Chameleon med Matti och hans Järnet-kollega Lars Bertilsson Kiss-covers med Conny och Mattias Högberg. Direkt efter blir det en musikalisk och visuell skräckshow som hyllar Alice Cooper och då har frontmanne­n Roger Öhrström med sig Mike Bengtsson (trummor), Dan Källgård (gitarr), Magnus Warfvinge (gitarr, sång), Thomas Johansson (keyboards, sång) och Kennet Thorén (bas, sång). Bandet som heter Billion $ Nightmare såg senast på Majas i Apelviken 2001 och har nu med sig dansarna Kevin Vo och Sebastian Jönsson och spexarna Reine Johansson, Calle Andersson och Catherine Ungberg.

Varberg: Eva Cassidy tolkas

På lördag tolkar Cecilia Vennersten (bilden) den amerikansk­a sångerskan Eva Cassidy, som blev känd först efter sin död i cancer, bara 33 år gammal 1996. Bland låtarna som Cassidy gjorde nyskapande versioner av finns ”Over the rainbow” (från filmen ”Trollkarle­n från Oz”), ”Fields of gold” (Sting), ”Songbird” (Christine Mcvie i Fleetwood Mac) och ”Imagine” (John Lennon). Konserten är i Varbergs kyrka (fri entré) och Varbergs gospel medverkar både i hyllningen och på egen hand, med Don E Sanders som sångsolist. Elisabet Willix dirigerar och musiker är Johan Holmberg (gitarr), Mikael Smedmalm (bas) och Klas Assarsson (trummor).

Falkenberg: Musiksaga

På lördag förmiddag kommer Maria Apelmo till Falkenberg­s bibliotek för att framföra musiksagan ”Mira och monstren” (fri entré) för och tillsamman­s med barn från tre till sju år. Sagan handlar om när lilla Mira smyger ut i skogen och hör spännande ljud. Nyskriven musik spelas på gitarr, flöjt och olika rytminstru­ment.

Varberg: Världsmusi­k

På Django Music & Coffee är det också fri entré på lördag eftermidda­g. Då spelar de åtta instrument­alisterna i Gislaveds Världsmusi­korkester svensk och irländsk folkmusik.

Halmstad: Toni Holgersson

Singer-songwriter­n Toni Holgersson kommer i kväll till Roots i Halmstad med gitarriste­n Andreas Söderström. Toni skivdebute­rade och grammisnom­inerades redan 1989. Hans senaste album heter ”Nordic noir” och släpptes 2016.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden