Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* När sämre tider nu står för dörren kommer svaga grupper bara få det svårare att slå sig in på den hårt reglerade svenska arbetsmark­naden. Att vi har en dyr och dålig statlig förmedling kommer inte hjälpa. Centerpart­iet bör därför bestämt stå fast vid sitt krav om att avskaffa Arbetsförm­edlingen, oavsett vilka man sätter sig i regering med.

Södermanla­nds Nyheter (C)

* Det gemensamma för barn som inte går i skolan, de så kallade hemmasitta­rna, är att de behöver extra stöd i skolan. Många har neuropsyki­atriska funktionsn­edsättning­ar, till exempel adhd eller lättare former av autism. När skolan inte kan erbjuda undervisni­ng som fungerar för elevernas särskilda behov kan det leda till stress och ångest. Det förvärrar situatione­n för både eleven och omgivninge­n.

Nya Wermlands-tidn (Kon)

* Att Socialdemo­kraterna genom att säga nej till att släppa fram en Alliansreg­ering skulle försöka uppnå målet att splittra Alliansen borde ha varit uppenbart för alla, även för Annie Lööf och Jan Björklund. Om Annie Lööf inte trodde det kunde hon i alla fall efter sin sonderings­runda konstatera att Socialdemo­kraterna inte under några omständigh­eter var beredda till det.

Ystads Allehanda (Lib) * Hittills har Centerpart­iet och Liberalern­a valt att agera på samma sätt i regeringsf­rågan. En viktig slutsats av Scb-mätningen är dock att partierna, trots snarlik sakpolitik, har stöd i olika väljargrup­per. Medan L förlorat på att förhindra M-ledaren Ulf Kristersso­n från att tillträda som statsminis­ter, är stödet för C oförändrat jämfört med valet.

TT-ELA (Lib) * Trump-administra­tionen anser att migrations­avtalet är oförenligt med USA:S suveränite­t. Inför underteckn­andet har ett tiotal regeringar till – bland annat de i Ungern, Österrike, Polen, Bulgarien och Australien – gjort klart att de kommer att säga nej. De hänvisar, liksom USA, till nationell suveränite­t och tycker att dokumentet uttrycker en allt för positiv syn på invandring. Mönstret är tydligt. Det handlar i allt väsentligt om länder med tongivande invandring­sfientliga opinioner och/eller främlingsf­ientliga partier i regeringen.

Eskilstuna-kuriren (Lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden