Hallands Nyheter

Fabos nya kontor splittrar S-politiker

- ELLINOR SVENSSON ellinor.svensson@hn.se

Socialdemo­kraterna är inte överens om placeringe­n för Fabos nya kontor. – Jag tycker det är bättre att spara tomten för bostäder i framtiden, säger Dahn Persson (S).

Det har varit många turer kring Fabos nya kontor som bolaget vill bygga på Murareväge­n. Dahn Persson (S) höll inte med de andra politikern­a när det diskuterad­es i kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott.

– Jag tycker att det är synd att inte bygga bostäder på en sådan centralt belägen tomt. Men jag reserverad­e mig inte eftersom jag var den enda som inte höll med om att platsen var lämplig för ett kontor, säger Dahn Persson.

HAN MENAR PÅ att det finns andra platser där Fabo kan lägga sitt kontor, fortfarand­e centralt, som Smedjeholm eller Skogstorp.

– När fjärrvärme­verket flyttas, i kombinatio­n med att Tånga parkstad utvecklas och med tanke på närheten till skolor så passar det bra för bostäder. Men vi får väl se om fyra–fem år vem som kommer att ha rätt, säger Dahn Persson.

Per Svensson (S) håller inte med utan tycker att tomten passar för Fabos verksamhet.

– Det är utrett och möjlighete­n finns att ha verksamhet­en där. Underlaget visar på att trafikbela­stningen inte blir så hård. Tomten är heller inte är tänkt för bostäder, varken i den nya detaljplan­en eller i den gamla, säger Per Svensson.

HAN FÖRKLARAR ATT det inte kommer bli verklighet att flytta fjärrvärme­verket inom närmsta tiden.

– Det kräver mycket planering och ligger inte inom 10–15 år. Bostäder på tomten skulle kräva många åtgärder innan det blir verklighet.

Grannar oroar sig över trafikökni­ngen i området med tanke på att många elever rör sig till och från Tångaskola­n. I den nya detaljplan­en ska det byggas ett gång- och cykelstråk på Murareväge­n. Men om det blir klart innan kontoret är byggt är ovisst.

– Det kan jag inte svara på, det får vi titta på. Ett krav är att det ska vara säkert för gående och cyklister, men det får tekniska nämnden se över, säger Per Svensson.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV ?? DELADE MENINGAR. Dahn Persson (S) och Per Svensson (S) var inte överens över placeringe­n av Fabos nya kontor på Murareväge­n.
Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV DELADE MENINGAR. Dahn Persson (S) och Per Svensson (S) var inte överens över placeringe­n av Fabos nya kontor på Murareväge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden