Hallands Nyheter

E fyller 30 år

- LENA BERGLUND 010-471 53 63 lena.berglund@hn.se

publiken att sjunga med om den vill. För oss är det viktigt att alltid ha med några låtar som publiken känner igen. Många blir glada när vi kommer, säger Susanne.

JUNI 1992 VAR de på Usaturné i svenskbygd­erna runt Chicago.

– Första kvällen vi sjöng var vi väldigt trötta efter den långa resan. Vi uppträdde på ett äldreboend­e för 900 personer. Där träffade vi bland annat ättlingar från Veddige. Det var inte många som kunde svenska, men de som kunde pratade en mycket gammal dialekt, säger Gun.

Gun och Susanne har blivit riktigt goda kompisar och försöker hitta på lite trevliga utflykter eller shopping när de ändå är ute och turnerar.

– Jag fick köpa en extra resväska när vi var i USA. Dollarn var låg i kurs då och jag köpte en massa kläder till barnen, säger Susanne och skrattar.

PÅ FRÅGAN HUR de ska fira sitt 30-årsjubileu­m tittar de på varandra och ler.

– Vi hinner inte fira det i år, det får bli i efterskott. * Ålder: 67 år

* Uppvuxen: Spannarp

* Bor: Rylid, i Veddige

* Gör: Uppträder med Susanne, leder pensionärs­körer i Falkenberg, Varberg, Veddige och Horred samt vikarierar som körledare i kyrkokören i Veddige församling. Fick tillsamman­s med Susanne Pälle Näver-stipendiet 2003. Är dessutom kursledare i porslins och glasmålnin­g. Har gett ut sångboken ”Måla musik Sjunga bilder” med illustrati­oner av Märtha Bengtsson.

* Familj: Maken Sigvard, tre barn och nio barnbarn.

 ??  ??
 ??  ?? SUSANNE KIHL. Som förskollär­are har Susanne stor nytta av sina musikkunsk­aper. ”Sång och musik är att sätt att mötas i alla åldrar” säger hon.
SUSANNE KIHL. Som förskollär­are har Susanne stor nytta av sina musikkunsk­aper. ”Sång och musik är att sätt att mötas i alla åldrar” säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden