Hallands Nyheter

”Årets fynd” till Bois

En ung, spelskickl­ig och bollsäker mittback. Så beskriver Varbergs Bois tränare Jocke Persson, lagets senaste nyförvärv, Tobias Carlsson.

- MARTIN ÖRTEGREN 010-471 52 45 martin.ortegren@hn.se

23-åringen kommer från Grebbestad­s IF, som är hans moderklubb, som under den gångna säsongen ramlade ur division 1 södra.

– Att vi åkte ur är den största anledninge­n, men det är inte enda. Sportsligt har man ambitioner att spela högre upp. Jag hade i stort sett bestämt mig för att lämna Grebbestad och det passade bra i tiden. Jag har även planer på att plugga i Göteborg, i så fall blir det till hösten, säger Carlsson om flytten söderut.

Han hade anbud från ett par andra föreningar.

– Men Varberg känns bra. Det är en bra förening och jag har fått ett väldigt gott intryck av alla här.

När han får beskriva sig själv som spelare är det samma spetsegens­kaper som tränaren Jocke Persson lyfte fram och fastnade för.

– JAG ÄR ganska bolltrygg och en spelande mittback med bra spelförstå­else, både offensivt och defensivt samt en bra högerfot, säger Carlsson, som den gångna säsongen noterades för två mål och fem målgivande passningar.

Han är dock medveten om att han behöver utveckla vissa bitar i spelet för att klarar klivet upp från division ett till Superettan.

– Det är lite defensiva detaljer, positionss­pelet och att lägga på lite mer muskler. Sen är det ett steg upp i tempo, men det ska man nog kunna komma in i.

Han fick smeknamnet ”Sulan” vid sitt första inhopp i A-laget.

– Vi mötte Viken borta. Jag var sista man och gjorde en sulfint. Då fick jag det namnet därefter.

OCH BOIS-TRÄNAREN JOCKE Persson håller inte tillbaka i sina tankar kring potentiale­n i mittbacken.

– Det är ingen spelare vi tagit hit för att sitta på bänken. Jag är ganska tydlig när jag säger att det kan vara årets fynd i Superettan­fotbollen. Och jag tror han kan ta på sig ett stort ledarskap där bak, säger Persson.

Grebbestad­sprodukten dök upp på Bois radar under hösten.

– Vi får tacka vår andrescout, Albin Svensson som hittade Tobias när han satt på bänken i Tvååker. Albin nämnde i höstas att han hade sett en rätt så läcker mittback, berättar Persson, som går in på en avgörande faktor till att klubbytet blev verklighet för Carlsson.

– Grebbestad gjorde en stark höst, men det räckte inte. Hade de klarat sig kvar hade det kanske blivit svårare, men i och med att de åkte ut vägde det över till vår fördel vilket vi är tacksamma för.

”Jag är ganska tydlig när jag säger att det kan vara årets fynd i Superettan­fotbollen.”

JOCKE PERSSON Bois-tränare

PERSSON SER POSITIVT på det fortsatta truppbygge­t för den kommande säsongen och tror att flertalet pusselbita­r kommer att falla på plats inom den närmaste tiden.

– Vi är i princip väldigt nära med tre fyra man, men mejlen ska funka så de kommer fram till vederböran­de. När vi går in i mitten av nästa vecka tror jag att vi till 95 procent är klara med truppen.

 ?? Bild: MARTIN ÖRTEGREN ?? ANDRA NYFÖRVÄRVE­T. Bois stärker upp backlinjen i form av den 23-årige Grebbestad­sprodukten Tobias Carlsson.
Bild: MARTIN ÖRTEGREN ANDRA NYFÖRVÄRVE­T. Bois stärker upp backlinjen i form av den 23-årige Grebbestad­sprodukten Tobias Carlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden