Hallands Nyheter

Vall laddar om på

FOTBOLL: ”SOM DET SER UT BLIR JAG KVAR”

-

Speltiden för 26-åringen lyste med sin frånvaro. I Allsvenska­n blev det ett tio minuter kort inhopp för Vall, på bortaplan mot Brommapojk­arna i den tredje sista omgången.

– Det är klart att jag inte är nöjd med speltiden, något annat vore konstigt. Men så är fotbollen, säger Vall och tror på fler minuter under 2019.

– NÄSTA ÅR ska vi spela i Europa, Svenska cupen och Allsvenska­n. Det blir en del matcher. Logiskt sett borde det betyda större chans att få spela, sedan vill man ju spela hela tiden.

Han fortsätter att försöka se positivt på nästa säsong.

– Det är positionen som wingback eller vänster mittback som jag kämpar om. Det är bara att kriga på, jag får hoppas att det kommer någon chans.

Vall satte sig ned med tränare Jens Gustafsson efter att säsongen var slut. De diskuterad­e framtiden för falkenberg­aren vars kontrakt sträcker sig över 2019

– Norrköping vill ha kvar mig. Det är det jag har att förhålla mig till just nu. Som det ser ut blir jag kvar. Har du pratat något med FFF?

– Vi har inte haft någon kontakt överhuvudt­aget. Sedan vet man aldrig om det kan hända något.

Han pratar vidare om att det skulle krävas mycket för att göra ett eventuellt klubbyte.

– Så som det har varit nu är det inte optimalt. Det är om någon klubb skulle höra av sig till Norrköping, så får man se. Men då ska det vara något bra och intressant.

”Lärorikt och utveckland­e”. Så summerar Johannes Vall sin säsong i IFK Norrköping som inneburit väldigt mycket bänknötand­e.

 ??  ?? SIKTAR FRAMÅT. Kontraktet med IFK Norrköping löper över nästa säsong och Johannes Vall hoppas på mer speltid då.
SIKTAR FRAMÅT. Kontraktet med IFK Norrköping löper över nästa säsong och Johannes Vall hoppas på mer speltid då.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden