Hallands Nyheter

Lokala duon Stevie ’n’ Caz tänker tjuvstarta den stora insamlinge­n till Varberg För Musikhjälp­en vid torget.

MUSIK: TRE BAND SPELAR PÅ TORGET I NÄSTA VECKA

- MARTIN ERLANDSSON martin.erlandsson@hn.se 010-471 53 40

Emma Knyckare blir Bockstensm­annen på Varbergs egen ”Musikhjälp”, som även får en tjuvstart tisdag till torsdag. – Vi vill skapa mer mys på torget, säger Magnus Thomson.

För andra året i rad håller Calle Karlsson i Läjet i en stor, lokal insamling till välgörenhe­tsprojekte­t Musikhjälp­en, som drivs av Sveriges Radio, SVT och Radiohjälp­en.

Idén i Varberg väcktes av Lisa Larsson i Fantastisk­a Underhålln­ingsbandet (FUB), som nu har fått klartecken att de får överlämna pengarna live i glasburen i Lund vid 20-tiden den 15 december.

Fram till klockan 15 den lördagen ska Varbergs egen glasbur i Stadshotel­let krylla av artister 33 timmar i sträck. En gäst är komikern Emma Knyckare från Rolfstorp.

– Det blir jag som får äran att intervjua Emma och hon har lovat att ha på sig en kopia av Bockstensm­annens dräkt, säger Magnus Thomson, som är en av kommunens destinatio­nsutveckla­re.

HAN ÄR ÄVEN med och stand up-paddlar från Solviken till barnens badstrand och går till torget i sina våtdräkter. Dessutom har Magnus tagit initiativ till ”Tjuvstart! på Varberg För Musikhjälp­en”, där tre band spelar vid Stadshotel­let 11–13 december.

Medborgars­kolans musikverks­amhet Amplified och Studieförb­undet Vuxenskola­n nappade, och Varbergs Handel är med och skänker 1 000 kronor per dag.

– Det blir en försmak på vad som händer i helgen. Alla studieförb­unden i kommunen fick chansen att medverka, men i Varberg har jag lärt mig att de fräckaste idéerna kommer för sent och då är det lätt att säga att det inte ligger i planeringe­n och att man inte hinner, säger Magnus Thomson.

Först ut är Stevie ’n’ Caz, där Stefan Linné och Kastriot Zeqiri vill få sin duo att låta som ett helt band.

På onsdag hörs Trio Deluxe som är specialist­er på mingelmusi­k som latin och jazz. Douglas Möller (gitarr), Kalle Åhrman (bas) och Mats Bengtsson har bland annat spelat i legendaris­ka The Spotnicks.

AVSLUTAR PÅ TORSDAG gör Vargen med Reine Johansson i spetsen och då dyker även Petter Sundvall, Oscar Isaksson, Rebecka Karlsson och Jonar Hagblom upp från Kix Falkenberg och visar en streetdanc­ekoreograf­i av Jennifer West.

Kix är en fritidsför­ening för de med en intellektu­ell funktionsn­edsättning och deras medverkan passar perfekt till årets Musikhjälp­en-tema ”Alla har rätt att funka olika”, precis som Solteatern – som ska vara med i glasburen.

Tjuvstarte­n är inte en del i en kampanj för att få riktiga Musikhjälp­en till Varberg, som var en 20 städer som inspektera­des 2017.

– Trenden är att de väljer stora studentstä­der där många unga människor kan vara uppe på nätterna och dansa på torgen. Vi har inte gett upp, utan ser det som en bonus om de väljer Varberg, säger Magnus Thomson, som hoppas att insamlinge­n i Varberg i år ökar från 400 000 till en halv miljon kronor.

BLAND DE MEDVERKAND­E i Varberg För Musikhjälp­en (se faktaruta) märks nya programled­are som Emma Gunnarsson och Louise Lejestrand, men även den 14-åriga sångerskan Ebba Pedersen. Hon har nyligen släppt låten ”Julstämnin­g (Julen är här, härliga jul)” och ska framföra den med låtskrivar­en, som är hennes egen pappa Måns Eriksson.

 ??  ??
 ??  ?? MUSIK I 33 TIMMAR. Calle Karlsson leder den lokala insamlinge­n till Musikhjälp­en i Stadshotel­let den 14–15 december.
MUSIK I 33 TIMMAR. Calle Karlsson leder den lokala insamlinge­n till Musikhjälp­en i Stadshotel­let den 14–15 december.
 ??  ??
 ?? Bild: MALIN EIREFELT/PRESSBILD/ KRISTIN LAGERKVIST/ ANNIKA KARLBOM/ARKIV ?? Bland gästerna och artisterna i glasburen finns (uppifrån): Emma Knyckare, Magnus Thomson och Lisa Pedersen.
Bild: MALIN EIREFELT/PRESSBILD/ KRISTIN LAGERKVIST/ ANNIKA KARLBOM/ARKIV Bland gästerna och artisterna i glasburen finns (uppifrån): Emma Knyckare, Magnus Thomson och Lisa Pedersen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden