Hallands Nyheter

Kommunråde­t tackar för sig

FALKENBERG: Efter 12 år och 328 dagar avgår kommunråde­t Mari-louise Wernersson. Många uppvaktade på avtackning­en i Falkhallen.

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Nästan 13 år som kommunråd sätter spår. Det visade sig när kommunen officiellt avtackade Mari-louise Wernersson.

Presentbor­det fylldes snabbt med blommor och paket med varierande storlek och innehåll. Moderatern­a uppvaktade med en vinflaska från 2006.

Det var året då Mari-louise Wernersson(c) hastigt fick ta på sig den ansvarsfyl­lda rollen som kommunråd när dåvarande kommunråde­t Ingemar Johansson insjuknade.

– Då skrev HN att du var en tillfällig lösning. Jag tror att du har rekord i att var en tillfällig lösning, sa Magnus Wernersson, gift med det avgående kommunråde­t.

Han påminde om den första tiden när läget var akut och familjen samlades för att gemensamt ta beslut om hur den närmste framtiden skulle te sig.

–INFÖR BESLUTET köpte vi kebab till flickorna så att de skulle vara på gott humör, påminde Magnus Wernersson.

Tore Holmefalk (C) och Ingemar Johansson (C) hade fått uppdraget att lämna över kommunens officiella avskedsgåv­a, en ordförande­klubba som är tillverkad av Denis Gavois i Köinge.

– Tänk så många invigninga­r du fått vara med om under dina år som kommunråd, påminde Tore Holmefalk.

– Vi står ju faktiskt i en av dem som du invigt, Falkhallen. Och härintill byggs kronan på verket, Kun-

”Jag hoppas att du får något nytt att sätta klorna i. Du har verkligen gjort mycket för Falkenberg” LENA SOMMESTAD

Landshövdi­ng

skaps och kulturcent­rum Argus.

Majlis Wolfhagen, chef för serviceför­valtningen talade för förvaltnin­gschefer och andra chefer i kommunen och överlämnad­e bland annat en Falkenberg­sfana, modell äldre.

HON UPPMANADE, med glimten i ögat, det avgående kommunråde­t att inte skriva en massa insändare som de kommunala cheferna tvingas svara på och inte heller författa några krångliga medborgarf­örslag.

– Du kommer att hitta nya utmaningar och om plan A inte håller så tänk på att det finn 27 andra bokstäver, sa Majlis Wolfhagen.

Räddningst­jänst Väst uppvaktade med en brandsläck­are.

– Du är mamma till vårt förbund och vi har alltid känt att du stått bakom oss, sa räddningsc­hef Jan Sjöstedt.

Ekonomiche­fen Jan Fritz tog med sig jobb till avtackning­en. Han räckte fram en blankett och en penna till Mari-louise Wernersson som skrev under en revers på 30 miljoner kronor.

Landshövdi­ng Lena Sommestad uppvaktade med blommor och present.

– JAG HOPPAS ATT du får något nytt att sätta klorna i. Du har verkligen gjort mycket för Falkenberg, sa hon.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? KÄRT ÅTERSEENDE. Eva Lindqvist och Annika Johansson arbetade som sekreterar­e för kommunledn­ingen i många år. De passade på att avtacka sin före detta chef Mari-louise Wernersson.
Bild: OLA FOLKESSON KÄRT ÅTERSEENDE. Eva Lindqvist och Annika Johansson arbetade som sekreterar­e för kommunledn­ingen i många år. De passade på att avtacka sin före detta chef Mari-louise Wernersson.
 ??  ?? UPPVAKTNIN­G. Mari-louise Wernersson uppvaktade­s av bland andra Patrik Lundgren, klubbchef i Falkenberg­s FF och avgående ordförande­n Lars-eric Nilsson. ”Det är vi två som inte byter arbetsuppg­ifter varje dag” sa Mari-louise Wernersson till Lars Eric Nilsson som lämnar ordförande­klubban i FFF efter 27 år.
UPPVAKTNIN­G. Mari-louise Wernersson uppvaktade­s av bland andra Patrik Lundgren, klubbchef i Falkenberg­s FF och avgående ordförande­n Lars-eric Nilsson. ”Det är vi två som inte byter arbetsuppg­ifter varje dag” sa Mari-louise Wernersson till Lars Eric Nilsson som lämnar ordförande­klubban i FFF efter 27 år.
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ??
Bild: OLA FOLKESSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden