Hallands Nyheter

Ny tränare hämtas från Halmia

- MATTIAS NILSSON SIMON CARLSSON

Efter en händelseri­k månad tar nu Mohamed Omar Jama över sitt andra lag på någon vecka, Valinge-derome. – Vi hade kontakt med honom väldigt tidigt, säger ordförande Nils-erik Andersson.

Mohamed Omar Jama tränade den gångna säsongen Halmias damer. Redan när det blev officiellt att han lämnade var han i kontakt med Valinge-derome.

– Jag kände att jag behövde fundera på om jag skulle ta ett år ledigt. Men då fick jag ett samtal från IFK Norrköping, säger Omar Jama.

Han gjorde klart med ”Peking” och presentera­des för spelartrup­pen. Men allt kändes inte rätt.

”Jag har ganska bra koll på de flesta lagen i södra Götaland. Det är ett lag som jobbar hårt och som lever på kamratskap­et.”

MOHAMED OMAR JAMA

– Vi började kolla på allt med flytten, men det kändes inte rätt för barnen och deras skolgång. Vi vill inte riskera deras betyg och framtid, säger han.

Men som tur var för Mohamed Omar Jama stod Valinge-derome fortsatt utan tränare och när falkenberg­aren kontaktade­s igen gick allt snabbt. Han beskriver sin fotboll som passningso­rienterad i offensiven med ett välorganis­erat försvar. Hur bra koll har du på laget du kommer till?

– Jag har ganska bra koll på de flesta lagen i södra Götaland. Det är ett lag som jobbar hårt och som lever på kamratskap­et.

Kontraktet är skrivet på ett år och vid sin sida får han Magnus Sivertsson som assisteran­de tränare och Susanne Lundberg som hjälpträna­re.

– Vi fortsätter dessutom att jaga en ny målvaktstr­änare, säger Nisse Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden