Hallands Nyheter

Problemmot­stånd i sista hemmamatch­en

LIVE-TV

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Sista hemmamatch­en för året. Då väntar svårspelad­e RP Linköping för HK Varberg. – Det är ett lag som vi ofta spelat jämnt mot, säger tränaren Hasse Karlsson.

HK Varberg får en tuff nöt att knäcka på lördag. RP Linköping gjorde en bra match mot serieledar­en OV Helsingbor­g i förra omgången. Det blev förlust men en bit in på andra halvlek ledde östgötarna med 14–13. Och de brukar trivas bra i Varberg.

– JAG TROR att vi har förlorat de två sista åren på hemmaplan mot dem men på bortaplan har vi tagit någon poäng, säger Hasse och fortsätter:

– Vi är bättre än vad vi var förra året och har visat stabilitet. Man ska kanske inte jämföra årgångar, men självklart hade det varit gött att ta sista matchen på hemmaplan.

Varberg möter dock RP igen redan i nästa omgång – då på bortaplan.

– Frågan är vem som har lärt sig mest från föregående match. Jag minns att vi hade Kungälv en gång där vi vann jättestort hemma, men förlorade mot dem borta.

RP HAR KARAKTÄREN att vara ett krigarlag med spetsen på nio meter, Philip Claudius, som härförare.

– De har även (David) Näsman och en duktig målvakt (Samuel Johannesso­n), säger Hasse. Hallands Nyheter livesänder matchen mellan HK Varberg och RP Linköping på hn.se. Sändningen startar 14.55 och matchen kommentera­s av Mikael Martinsson.

Både Tobias Bengtsson och Daniel Lindgren var sjuka och missade matchen mot Rimbo. Nu är de troligtvis tillbaka i spel igen. Det ger Hasse angenäma problem.

– Vi har en bred trupp som ska vara vår styrka. Konkurrens ska vara positiv, men det är tuffa beslut att ta. Serien är heller inget sprintlopp. Vi är halvvägs och ska hålla hela vägen. Missar man en match kan man vara aktuell för nästa. Vi har unga killar som kommer att få chansen mer bara de fortsätter utvecklas på träning. Vi tror mycket på dem inför framtiden.

ANDREAS SKOGLUND HAR inte kunnat spela på en månad på grund av ett virus. Han går hos en specialist­läkare i Mölndal.

– Han har blivit av med febern, men har fortfarand­e matthetssy­mtom. Det viktiga är att han blir frisk och kan träna upp sig så snart som möjligt.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? TVÅ GÅNGER OM. RP Linköping i dubbelmöte väntar HK Varberg. Första matchen spelas i Sparbanksh­allen.
Bild: ANNIKA KARLBOM TVÅ GÅNGER OM. RP Linköping i dubbelmöte väntar HK Varberg. Första matchen spelas i Sparbanksh­allen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden