Hallands Nyheter

Sverige vann enkelt – nu väntar Schweiz

- / TT

Nu börjar innebandy-vm. Efter 14–1 mot Lettland ser förbundska­pten Mikael Hill fram mot semifinale­n mot Schweiz. – Det ska mycket till för att de ska överraska oss, säger han.

Lettland skulle kämpa för att hålla tätt i inledninge­n och kanske kunna störa storfavori­terna från Sverige.

Det höll 25 sekunder. Sedan slog Emil Johansson en genomskära­re till Rasmus Enström, som från en meters håll kunde raka in 1–0.

2–0 och 3–0 kom inom någon minut och innan första perioden var till ända i Vm-kvartsfina­len var ställninge­n 7–0. Lettland hade knappt varit över mittlinjen.

– Vi gör dem dåliga. Vi går in från start och gör det här som en riktig match, säger Alexander Rudd, som själv gjorde 3–0 på straff, till Kanal 5.

Förbundska­pten Mikael Hill ser nu fram mot fortsättni­ngen, helgens medaljspel där Schweiz är första motståndar­e i lördagens semifinal.

– Vi har varit lilla ute mot dem flera gånger. Men det ska mycket till för att de ska överraska oss, säger han.

– Men det vi testade fungerade och alla är pigga och hela.

Andra perioden inleddes som den första, nu tog det 27 sekunder innan 8–0 satt i det lettiska målet. Nian kom också innan Sverige slappnade av något och Rolands Kovalevski­s kunde sätta tröstmålet till 1–9. Närmare kom letterna aldrig och målen rullade in med viss regelbunde­nhet tills Alexander Galante Carlström spikade slutresult­atet 14–1.

– Det blir svårt att titta på detaljer i spelet när det blir så här. Det var inte riktigt väntat att det skulle bli så stora siffror, men det är bara att tacka och ta emot, säger Hill.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden