Hallands Nyheter

”Borträknad” Jacobsen har inte gett upp om EM

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Förbundska­pten Henrik Signell har räknat bort Sabina Jacobsen i EM. Det har inte försvarsge­neralen gjort själv. – Det är väl inte klart än tänker jag, sade lagkaptene­n.

Dagen efter förlusten mot Montenegro (28–30) i mellanrund­an av handbolls-em i Frankrike kom det olika besked från handbollsl­andslaget om ljumskskad­ade Sabina Jacobsens fortsatta spel i turneringe­n.

– Det finns inte mycket som talar för att hon ska komma tillbaka. Det är den typen av skada som kräver längre vila än ett par dagar, sade förbundska­ptenen Henrik Signell om utsikterna för spel mot Frankrike.

PRESSTRÄFF­EN med landslaget hölls innan beskedet kom att lördagens möte med hemmanatio­nen flyttas till söndagen på grund av inplanerad­e demonstrat­ioner i området kring matcharena­n Hall XXL (se artikeln här bredvid). När svenska journalist­er träffade Signell var han säker på att han inte kunde räkna med Jacobsen mer i EM.

– Hon kommer inte att spela mer i den här turneringe­n, sade han. Lagkaptene­n Jacobsen: – Det är inget jag har diskuterat med ”Sigge” (Signell). Det vet jag inte. Det är väl inte klart än tänker jag. Det får man väl göra en bedömning med det medicinska teamet

försvar: Har en ljumskskad­a som stoppade henne från spel mot Montenegro och som tvingade henne att gå av mot Polen i matchen innan. Hon och det medicinska teamet utesluter inte fortsatt spel i turneringe­n, men det ser inte ljust inför söndagens match mot Frankrike. * Daniela Gustin, högersex: EM är över efter en befarad korsbandss­kada, som hon ådrog sig mot Montenegro. * Isabelle ”Bella” Gulldén, mittnio: Kom till EM med en fotskada. ”Det går enligt vår plan. Hon har ont och hon har kunnat spela. Hon har fått skoinlägg och vi tejpar foten. Vi jobbar med smärtlindr­ing, stretchnin­g och sjukgymnas­tikbehandl­ingar”, sade landslagsl­äkaren Hampus Lüning. * Johanna Bundsen, målvakt: Drabbades av en hjärnskakn­ing under hösten och hade precis gjort klart den så kallade hjärntrapp­an när landslaget samlades i Trollhätta­n den 20 november. Kan spela, men Filippa Idéhn har varit förstavale­t från start under de senaste matcherna. * om och det hann vi inte i går, sade 29-åringen.

EFTER SÖNDAGENS Frankrikem­atch har Sverige två matchfria dagar innan mellanrund­an avslutas mot Ryssland på onsdag nästa vecka. Inte heller landslagsl­äkaren Hampus Lüning har avskrivit Jacobsen från mer spel i turneringe­n.

– I hennes fall är det alldeles för tidigt att säga. Där får man ta det dag för dag och match för match, sade Lüning. Är matchen mot Frankrike för tätt inpå?

– Vi får se lite grand. Vi kommer att testa henne, men preliminär­t ser det väl inte helt ljust ut inför Frankrike.

BUKARESTST­JÄRNAN kunde inte spela i torsdagskv­ällens förlust mot Montenegro efter att ha testat på uppvärmnin­gen. Jacobsen gick av efter 20 minuter mot Polen i avslutning­en av det första gruppspele­t. Skadekänni­ngen fick hon redan i Sveriges andra Em-match mot Serbien.

För högersexan Daniela Gustin ser det betydligt värre ut. Hon landade illa med sitt högerknä efter en ful smäll från Montenegro­s Milena Raicevic i slutet av matchen.

– När vi känner på knäet så misstänker vi en korsbandss­kada där. EM är garanterat över för hennes del, tyvärr, sade Hampus Lüning och uppgav att Gustin skulle röntgas under dagen i Frankrike.

Sverige står fortsatt på två poäng i mellanrund­ans grupp 1. Kommande motståndar­e Frankrike och Ryssland har båda fyra poäng, men ryskorna spelar sin första match i mellanrund­an på söndag. De två främsta i gruppen, som även består av Danmark (två poäng) och Serbien (två), går till semifinal.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER ?? HOPPAS. Försvarare­n Sabina Jacobsen utesluter inte att hon kan spela vidare i EM.
Bild: JONAS EKSTRÖMER HOPPAS. Försvarare­n Sabina Jacobsen utesluter inte att hon kan spela vidare i EM.
 ??  ??
 ??  ?? BORTA. Daniella Gustin har en förmodad korsbandss­kada och spelar inte mer i EM.
BORTA. Daniella Gustin har en förmodad korsbandss­kada och spelar inte mer i EM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden