Hallands Nyheter

Castello nästan historisk

- TT

Henrik von Eckermann var inte långt ifrån att bli förste svensk att ta hem Top 10-finalen där världens tio främsta hoppekipag­e gör upp. Men tillsamman­s med Evelina Toveks häst Castello fick han nöja sig med en – inte så pjåkig – andraplats.

Det var den yppersta hoppeliten som samlats för att göra upp i den prestigefy­llda finalen i Genève. Peder Fredricson och Henrik von Eckermann bildade för första gången en svensk duo i startlista­n med världens tio främsta ekipage.

Och det började bra för Fredricson på Christian K som var först ut av svenskarna, fyra i startfälte­t. Fram till näst sista hindret var ekipaget felfritt – men där föll främre bommen och det blev fyra fel.

Desto bättre gick det för von Eckermann på Castello. Duon klarade grundomgån­gen utan fel och satte sig i ett bra läge inför omhoppning­en.

Väl där imponerade de på nytt med ännu en felfri runda vilket räckte långt, men inte hela vägen. von Eckermann var mindre än en sekund långsammar­e än segraren, hemmanatio­nens Vm-hjälte Steve Guerdat.

– Men jag hade tur också, så jag borde vara nöjd med andraplats­en. Det har alltid varit en dröm för mig att rida i denna final, så jag är nöjd. BASKET CURLING FOTBOLL

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden