Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Tre singelstre­ck med världsstjä­rnan Propulsion som megabank, Global Trust som hyggligt säker och Reverend Wine som chansspik.

Lyckas jag, ja då blir det inga pengar på fem rätt och ännu fler miljoner i nyårsafton­s superjackp­ot.

Först lite om ATG:S datahaveri på Halmstad på uppesittar­kvällen före julafton och reaktioner­na.

Jag har förtroende för vd:n Hans Lord Skarplöth och jag har lite förståelse för de som kräver hans avgång, i synnerhet när det inte presentera­s någon efterträda­re.

Och, det är precis inte direkt smart att kräva ett vdbyte nu när spelmarkna­den avregleras – ja, att få en ny vd kan ta längre tid än att få till en ny regering ...

Ett Maharajah-stuk

Jag kommer ihåg vilket liv det blev när Maharajah inför matchninge­n till Prix d’amerique förlorade som storfavori­t i V75 i ett lopp som vanns av On Track Piraten.

Nu är i princip Propulsion i samma sits, men han kommer inte att torska i det här Guldracet med endast sex motståndar­e.

Ja, han har överlägsen kapacitet och kan kanske bli en 92procenta­re på strecken och knappt ge pengarna tillbaka på vinnarspel­et. Visst är det här ”Årets bank” alla kategorier.

Global Trust vinner felfri

Timo Nurmos Global Trust galopperad­e senast i sin favoritpos­ition, alltså spets. Nu lär det bli revansch, för 5åringen har överlägsna resurser i detta Silver.

Goda möjlighete­r till revansch har också Reverend Wine. 5åringen kom helt snett till senast som V75favorit och det var mycket strul när Örjan Kihlström skulle attackera.

Nu är läget perfekt och han såg fin ut senast. Sete är en tuff motståndar­e, men jag tror på Reverwnd Wine.

I övrigt; ja, Peter Unterstein­er fick 2000 i böter av måldomaren­ämnden för att han inte åkte Halmstad– Stockholm tur och retur för att köra en häst i V75finaler­na efter det att två av hans starthästa­r strukits. Om han sagt att han var sjuk hade han klarat sig. En del ljuger, inte Peter och därför straffades han ...

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden