Hallands Nyheter

Personal hittade död gris upphissad i flaggstång

När skolans personal anlände till Munkagårds­gymnasiet i måndags efter julledighe­ten möttes de av en makaber syn. Längst upp i flaggstång­en hängde en död griskultin­g.

-

Någon hissade i helgen upp en död griskultin­g i flaggstång­en på Munkagårds­gymnasiet. En händelse som skolan helst vill tysta ner.

I måndags morse möttes personalen på Munkagårds­gymnasiet i Tvååker av en makaber syn. I flaggstång­en, som står utanför skolans huvudentré, hade någon hissat upp en död griskultin­g. Personalen tog omgående ned den för att fler inte skulle mötas av den hemska synen.

Skollednin­gen undersökte omgående när grisen kan ha hissats upp och varifrån den kom. Stefan Larsson, driftchef på skolan, har sin teori.

– Det vi vet är att det är en självdöd griskultin­g, cirka två veckor gammal. Den kan ha hittats här eller så har någon haft med sig den hit.

– Vi har en separat tunna där kadaver läggs och med jämna mellanrum kommer en kadaverbil och hämtar upp de döda djuren. Om grisen är hämtad därifrån är svårt att avgöra, säger han. Skolans kameraöver­vakning

gav inga ledtrådar. Där stannar också åtgärderna från skolans håll. Någon polisanmäl­an har inte gjorts och eleverna på skolan har inte informerat­s om händelsen.

– Om vi samlar alla elever får de som gjort det här bara mer uppmärksam­het. Då är det bättre att tysta ner det. Dessutom vet vi ju inte om det är någon elev som gjort det, säger Stefan Larsson. Men är det inte tillräckli­gt allvarligt för att gå ut med informatio­n?

– Hade det handlat om sabotage eller om ett levande djur, då hade vi polisanmäl­t och samlat alla elever i idrottshal­len direkt. Men det här är ett mindre hyss och vad är det att polisanmäl­a? Det är bara en dålig grej, säger Stefan Larsson.

– Vi tar tag i allvarliga grejer. Men hade vi hållit på att informera om varje liten grej så blir inget till slut allvarligt när det väl sker. Finns det inte risk att det sker igen?

– Det kan vara någon som hyser agg mot oss, det vet vi inte. Men vi räknar inte med att det ska hända igen. Fast hyss finns hela tiden och det går inte att undvika, säger han.

Under helgerna befinner sig inga elever på skolan. Därför är händelsen svårutredd, menar Stefan Larsson.

– Vi är lite ställda, vi vet inte var vi ska börja gräva. Hade det skett en vardagskvä­ll hade vi varit på det på ett annat sätt, säger han. Stefan Larsson har

arbetat på Munkagård i 28 år. Han menar att det sker diverse hyss med jämna mellanrum. Bland annat har deras julgran sågats ned flera år i rad.

– Vi försöker markera så mycket som möjligt. Det vi framför allt ser allvarligt på är när djur far illa. Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

 ?? Bild: Privat/stora bilden och Annika Karlbom/arkiv ?? Flaggstång­en utanför Munkagårds­gymnasiets entré har legat ner på marken sedan incidenten med griskultin­gen. (Grisarna på bilden har inget med artikeln att göra).
Bild: Privat/stora bilden och Annika Karlbom/arkiv Flaggstång­en utanför Munkagårds­gymnasiets entré har legat ner på marken sedan incidenten med griskultin­gen. (Grisarna på bilden har inget med artikeln att göra).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden