Hallands Nyheter

Ringhals firade oslagbart rekord med tårtkalas

-

Den nedläggnin­gshotade förskollär­arutbildni­ngen på Campus Varberg kommer att finnas kvar till hösten.

I december kom beskedet att Högskolan i Borås inte fortsätter med lärarutbil­dningarna på Campus Varberg till hösten. Anledninge­n som gavs var att utbildning­en skulle koncentrer­as till Borås och Skövde. Men nu är det nya bud. Förskollär­arutbildni­ngen kommer att erbjudas även till hösten.

– Vi är väldigt glada att vi kan erbjuda den igen. Många som har tänkt läsa till lärare har tagit kontakt med oss och undrat vad de ska göra när de fick reda på att utbildning­en skulle läggas ner, säger Ulric Björck, chef Centrum för Livslångs Lärande, CLL.

Däremot kommer inte grundlärar­utbildning­en med inriktning mot arbete i förskolekl­ass och grundskola­ns 1-3 att finnas på Campus Varberg till hösten.

Campus Varberg har varit i kontakt med ett annat lärosäte sedan beskedet om nedläggnin­g från Borås sida kom. Vilket det är vill Ulric Björck inte avslöja.

– Det andra lärosätet har svarat med stort intresse men när vi fick beskedet om att Borås vill fortsätta med förskollär­arutbildni­ngen i höst har vi sagt att vi gör det eftersom vi redan har ett upparbetat samarbete. Dialogen fortsätter med det andra lärosätet eftersom vi inte vet hur länge Borås vill vara kvar.

Det finns stort behov av förskollär­are framöver, inte minst med tanke på kommande pensionsav­gångar.

Ansökan till förskollär­arutbildni­ngen i höst öppnar den 15 mars. Anna Oscarson anna.oscarson@hn.se 010-471 53 71

 ??  ?? Ulric Björck, chef för Campus Varberg, är nöjd med beskedet att förskollär­arutbildni­ngen blir kvar i höst.
Ulric Björck, chef för Campus Varberg, är nöjd med beskedet att förskollär­arutbildni­ngen blir kvar i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden