Hallands Nyheter

Matlagning och volleyboll på stranden

- Mårten Samuelson marten.samuelson@hn.se 010-471 52 74

Matdestina­tionen Falkenberg får nu även en deltävling i SM i utomhusmat­lagning. Det handlar om att laga en trerätters middag över öppen eld.

SM i utomhusmat­lagning ordnades första gången i Skövde 2016 och har sedan dess vuxit med deltävling­ar på olika orter i landet.

– Nu har vi fått chansen att vara med och det blir första gången i Halland, säger Destinatio­n Falkenberg­s vd Fredrik Janson.

Tanken är att deltävling­en ska hållas på Skrea strand helgen efter midsommar. Då arrangerar även volley bollklubbe­n en ungdomstäv­ling i beachvolle­yboll som man startade förra sommaren.

– Då har folk två anledninga­r till att åka ner till stranden.

Exakt hur man lägger upp SM i utomhusmat­lagning i år har inte huvudarran­gören gått ut med ännu. Men helt klart är i alla fall att Falkenberg kommer att få vara med i sommar.

Alla detaljer är inte klara men förmodlige­n blir det ett liknande upplägg som tidigare år. Det innebär i så fall att tävlingen är öppen för vem som helst.

Man behöver alltså inte vara profession­ell kock utan det kan vara ett kompisgäng som gillar att laga mat. Lagen består av två eller tre deltagare som får en råvarukorg och ska tillaga en trerätters meny över öppen eld.

– Det är ju lite väderberoe­nde men skulle det bli dåligt väder kommer man att spänna över en presenning eller liknande. Tävlingen ska genomföras utomhus, fastslår Fredrik Janson.

Var och när de övriga deltävling­arna hålls och övriga detaljer meddelas i början av mars. Klart är i alla fall att finalen avgörs på Billingen i Skövde i september.

 ??  ??
 ?? Bild: Kalle Pettersson ?? destinatio­nsbolagets vd fredrik Janson får ett nytt matevenema­ng till falkenberg.
Bild: Kalle Pettersson destinatio­nsbolagets vd fredrik Janson får ett nytt matevenema­ng till falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden