Hallands Nyheter

Hallänning­ar häktade för mordförsök

På tisdagen häktades de tre halländska män som misstänks ha överfallit en 83-årig man i sitt hem i Blekinge. En fjärde man från Falkenberg har begärts häktad och ska enligt uppgift vara släkt med offret.

- Christophe­r Vallerius Pär Lindqvist

Falkenberg: De tre män som misstänks för mordförsök på en 83-årig man i Blekinge häktades i går vid Blekinge tingsrätt. Beslut om en fjärde man från Falkenberg ska häktas tas i dag.

Häktningsf­örhandling­arna hölls bakom stängda dörrar i Blekinge tingsrätt, där beslutet blev att samtliga tre häktas på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och grovt rån. Samtliga tre nekar till brott.

En fjärde man som sitter anhållen har begärts häktad och de förhandlin­garna hålls i dag, även han är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt rån. Mannen i 30-års åldern är hemmahöran­de i Falkenberg och enligt Sydöstran är mannen släkt med offret.

– Huruvida det är så eller inte vill jag inte kommentera i nuläget, säger mannens försvarsad­vokat Lars Brandel som precis är tillbaka i Falkenberg efter att ha varit hos sin klient i Karlskrona.

Det var mannen själv, som efter att ha kontaktat Lars Brandel, valde

att komma in på polisstati­onen i Falkenberg på söndagen.

– Han kontaktade mig per telefon och vi gick igenom det hela, därefter tog vi beslutet att ringa polisen och att han skulle tas in. Sedan hölls ett ganska kort inledande förhör med honom innan han anhölls. Hur mår mannen i övrigt?

– Han mår oerhört dåligt och är väldigt tagen av situatione­n, säger Lars Brandel.

Kammaråkla­gare och förundersö­kningsleda­re Lena-maria Bergström är nöjd med tingsrätte­ns beslut.

– Från min sida känner jag att jag hade rätt i min bedömning. Och nu när de är häktade ger det oss en liten respit på två veckor att utreda målet, säger hon.

För polisen är lägenheten i Falkenberg och den stulna bilen extra intressant i utredninge­n.

Men Lena-maria Bergström vill inte avslöja adressen.

– Den är känd av polisen sedan tidigare, den är avspärrad och vi kommer nog ha den avspärrad ett tag. Men vi vill inte ha folk där i onödan, säger hon.

Hon vill heller inte uttala sig om några eventuella kopplingar mellan gärningsmä­nnen och offret. Vet du vad som är motivet bakom?

– Inte mer än att man vill ha pengar. Att de fått någon sorts kännedom om pengar, säger hon. Hur mår den 83-årige mannen?

– Min utredare har varit i kontakt med honom. Han är kvar på sjukhuset och han vill inte tillbaka till sin bostad. Det talar ju för att han inte mår så bra, säger hon.

 ?? Bild: Marcus Palmgren/blt ?? Tre av fyra misstänkta för ett mordförsök i Kallinge har nu häktats och polisens utredning går vidare. Bland annat ska 83-åringens hem, en stulen bil och en lägenhet i Falkenberg undersökas.
Bild: Marcus Palmgren/blt Tre av fyra misstänkta för ett mordförsök i Kallinge har nu häktats och polisens utredning går vidare. Bland annat ska 83-åringens hem, en stulen bil och en lägenhet i Falkenberg undersökas.
 ??  ?? Polisens tekniker var under helgen på plats i den 83-årige mannens hem i Kallinge för teknisk undersökni­ng. Även den stulna bilen och lägenheten i Falkenberg ska undersökas för att säkra eventuella bevis.
Polisens tekniker var under helgen på plats i den 83-årige mannens hem i Kallinge för teknisk undersökni­ng. Även den stulna bilen och lägenheten i Falkenberg ska undersökas för att säkra eventuella bevis.
 ?? Bild: Marcus Palmgren/ BLT ??
Bild: Marcus Palmgren/ BLT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden