Hallands Nyheter

Ordet är fritt:

- Anonym snöplogare

”Självutnäm­nda experter på snöplognin­g skriker ut sin vrede över oss stackars snöröjare.”

Halland. Så kom vintern återigen till Halland! Och som så många gånger förr så växlade vädret mellan plusgrader och snabba tillfrysni­ngar som har gjort, gator och gång/cykelvägar till skridskoba­nor. Halkbekämp­ning sker då med stenflis som tyvärr sjunker ner i isen när det är plusgrader för att sedan komma under isen när det åter fryser framåt kvällen.

Och som vanligt denna gång har alla självutnäm­nda experter på snöplognin­g mobilisera­t sig och bokstavlig­en skrikit ut sin vrede över oss stackars snöröjare som såklart inte vet bättre än dessa experter. Och självklart kan

det i bland finnas skäl för kritik. Snåriga upphandlin­gar och avtalsregl­er som avgör när vi ska ge oss ut att påbörja plogningen som vi måste förhålla oss till är exempel som i bland kan göra att vi inte kan gå ut i exakt rätt tid för att hinna få undan snön så att alla blir nöjda

Men något som jag tycker är ett betydligt större problem än snövallar som ligger några meter fel eller att gatorna som nu vid extremfall blivit isbelagda under några dagar är hur vissa människor tror sig kunna ha rätten att skälla och skrika ut en massa otrevlighe­ter mot oss snöröjare som faktiskt bara sköter vårt jobb och gör som vi blivit tillsagda från våra chefer högre upp.

Bara för att det står ett företagsna­mn på våra arbetskläd­er så innebär inte det att vi ska behöva ta all ilska och frustratio­n som byggts upp under hela dagen för att vi inte varit just i ditt område och fångat snöflingor­na i luften innan dom hinner nå marken.

Antar att du som skriker otrevlighe­ter mot oss själv vill bli bemött med respekt? Vi är trots allt vanliga människor som är redo att rycka ut såväl helger som tidiga morgnar för att få bort snön och bekämpa halkan på din gata eller i ditt bostadsomr­åde!

 ?? Bild: Ulf Palm/ TT ?? Ta inte ut all er samlade ilska på snöröjarna, skriver insändarsk­ribenten.
Bild: Ulf Palm/ TT Ta inte ut all er samlade ilska på snöröjarna, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden