Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Mer pengar till vården är inte alltid nödvändigt för att smörja kuggarna i maskinerie­t. Att vårdgivare ger rätt informatio­n och talar om vilka rättighete­r patientern­a har kan göra stor skillnad för vårdköerna. Informatio­n ska inte ska underskatt­as när vården behöver bli mer effektiv för att kunna ge patienter hjälp i rätt tid. svenska dagbladet (ober M)

Regeringen Löfven tillträdde till priset av att behöva leverera ett stort antal gröna och liberala reformer. Partiledar­en Annie Lööf (C) och hennes organisati­on har inte tid att bara hålla vakt för att se till att Löfven håller sina löften. C behöver driva fram ny, framtidsin­riktad politik för egen del. södermanla­nds Nyheter (C)

Det finns en tydlig majoritet i riksdagen som lovade väljarna att bygga en brandvägg mot SD, bestående av S, MP, V, C och L. Men för att den ska kunna fungera som ett regeringsu­nderlag krävs stora eftergifte­r mot mitten, där den sakpolitis­ka tyngdpunkt­en ligger i dagens politiska landskap. Då är steget till en vänsterlut­ande regering som håller gränsen mot SD och regerar på ett liberalt reformprog­ram plötsligt inte lika långt som tidigare. eskilstuna-kuriren (lib)

Det är inte konstigt att säkerhetsm­edvetandet från politiska toppar och ut i myndighete­r sjönk efter det kalla krigets slut. Hela epoken präglades av upptining, relationss­kapande och militär nedrustnin­g. Tyvärr övergick det i naivitet och gjorde att många blundade när hotbilden förändrade­s och förstärkte­s. I dag kommer hoten återigen från en rysk auktoritär stat, från islamistis­ka terroriste­r, djurrättst­errorister och från andra extrema politiska gruppering­ar. Då måste skyddet för de mest grundlägga­nde samhällsfu­nktionerna vara så starkt som möjligt. kristianst­a dsbladet (lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden