Hallands Nyheter

Äntligen slut med obehag i lederna

KIRSTEN SÖRENSEN har arbetat som sjuksköter­ska sedan 1969 och hon har upplevt en tid där man skötte om patienter utan samtidigt att sköta särskilt mycket om sig själv.

-

– Då fanns det inte så många regler kring vad vi fick göra och inte göra, berättar den 71-åriga kvinnan. – Jag har gjort många tunga lyft som idag lyckligtvi­s görs med olika hjälpmedel som t.ex. en lyftanordn­ing.

Obehaget i lederna

Det som sker ganska naturligt för många av oss när vi kommer upp i åldern, skedde också för den hårtarbeta­nde sjuksköter­skan. Kirstens leder började krångla. – Det startade gradvis för ungefär 8 år sedan - det kändes riktigt obehagligt i mina leder. - Jag kände det speciellt vid höften och bäckenet. När jag äntligen sökte hjälp fick jag veta att det var naturligt och åldersbeti­ngad att ha stela leder och jag skickades hem med oförrättat ärende.

Men den energiska sjuksköter­skan som har ägnat sitt liv åt att hjälpa andra vägrade acceptera att det inte fanns någon hjälp att få när det kom till henne själv. Från sitt jobb var Kirsten van vid att vara lösningsor­ienterad och hon började leta efter något som kunde hjälpa.

Vändpunkte­n

Kirsten hade flera gångar sett en annons som handlade om Movizin Complex och den hjälp till lederna som växterna i produkten kan ge. På en tidpunkt valde hon att prova de populära naturtable­tterna.

Det blev en vändpunkt för Kirsten. – Det var exakt vad jag behövde. Innan Movizin hade jag så mycket svårighete­r med mina höfter att det blev jobbigt att hitta ett bra sätt att ligga i sängen. Jag sov oroligt och dåligt. – Nu har jag inte alls svårt med det längre.

»De är bara toppen«

Efter ett år med Movizin valde Kirsten att ta en paus. Kanske som ett tecken på att hon är lite ”yrkesskada­d” ville hon bara testa om höfterna hade blivit bra igen eller om det var växterna som gjorde skillnaden. – Man är väl inte sjuksköter­ska utan anledning, skrattar hon. – Men inom kort tid startade jag med Movizin igen. De är bara toppen helt enkelt. Och de är samtidigt milda och skonsamma. Nej, jag kommer inte att sluta ta dem igen.

På jobbet som 71-åring

Att Kirsten fick hjälp till sina höfter gav henne mod och energi till att bibehålla en hög aktivitets­nivå trots att hon för länge sedan har nått pensionsål­dern. Hon fortsätter göra vad hon gör bäst: Att hjälpa andra. Nuförtiden är det hos en ögonläkare som den energiska kvinnan arbetar 20 timmer i veckan.

Kirsten tvekar inte heller att dela med sig av sina goda erfarenhet­er med ingrediens­erna i Movizin Complex: - Till alla med ledsvårigh­eter kan jag bara säga: Prova! Sätt igång! Växterna har hjälpt mig SÅ mycket, avslutar hon.

”Till alla med ledsvårigh­eter kan jag bara säga: Prova! Sätt igång! Växterna har hjälpt mig SÅ mycket”

 ??  ?? Sjuksköter­skan Kirsten Sörensen fick obehag i sina leder. Hon fick beskedet: ”Det är naturligt. Ömma och stela leder kommer med åldern och sånt gör man inte något åt”. Kirsten tog saken i egna händer: Movizin Complex med extrakt från ingefära som är bra för lederna och motverkar obehag.
Sjuksköter­skan Kirsten Sörensen fick obehag i sina leder. Hon fick beskedet: ”Det är naturligt. Ömma och stela leder kommer med åldern och sånt gör man inte något åt”. Kirsten tog saken i egna händer: Movizin Complex med extrakt från ingefära som är bra för lederna och motverkar obehag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden