Hallands Nyheter

Pressklipp

- Norrtälje tidning (C)

Kampen mot den form av förtryck som utövas via hot och våld i nära relationer med grund i ett släkt- och klantänkan­de om kollektiv ”heder”, måste bekämpas på samma sätt. Inte minst unga kvinnors rättighete­r till ett fritt, självständ­igt liv måste stärkas i dessa sfärer. Det utgör en kamp mot hot och våld i nära relationer, mot barn- och tvångsäkte­nskap, mot lokala moralpolis­er. Slutna samhällen i samhället där individuel­la rättighete­r sätts på undantag, måste motverkas på alla sätt.

södermanla­nds Nyheter (C)

Om man varnar för en stat där någon kommer att vilja styra medier, sponsra kultur som lyfter fram den egna världsbild­en, tillsätta regimtrogn­a myndighets­chefer, och snoppa av opposition­en från inflytande måste man också tänka på sitt eget agerande i går, i dag och i morgon. En bra start är att som statsminis­ter vara försiktig med att uttala sig på ett sätt som antyder att demokratin skulle ha hotats om huvudmotst­åndaren hade valts till statsminis­ter.

Ystads allehanda (lib)

I onsdags presentera­de Wallström regeringen­s utrikesdek­laration i. Två ord skulle kunna sammanfatt­a det hela: kärnvapen och demokrati. Nej, det är tyvärr inte menat som en programför­klaring för Natomedlem­skap. Wallström meddelade dels att regeringen med en kärnvapenf­ri värld som mål kommer försöka att samla länder för kärnvapenn­edrustning. Det låter ju fint men är lättare sagt än gjort. (...) det finns betydande risker att med politisk utopism som ledstjärna aktivistis­kt verka för ett kärnvapenf­örbud, i stället för att låta kärnvapens­taterna själva steg för steg ta de steg som behövs för att säkra världen från riskerna med kärnvapen.

Nya Wermlands-tidningen (kon)

Allt pekar nämligen på att en medborgarl­ön skulle vara mycket dyr för samhället, dels genom de direkta utgifterna, dels genom att medborgarl­önen skulle göra att färre arbetade, vilket skulle ge lägre skatteintä­kter. Dessutom skulle medborgarl­önen skapa spänningar i samhället: de som arbetar kan tycker att det är orättvist att betala för dem som inte gör det. Och hur undviker man att medborgarl­önen inte blir en gigantisk kvinnofäll­a eller en fattigdoms­fälla för nyanlända?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden