Hallands Nyheter

Unga talanger bjöd på show i Falkhallen

Falkenberg: Eleverna på Kulturskol­an visar att det finns mycket dans-, sång-, teater- och musiktalan­g i Falkenberg. Under sju föreställn­ingar på tre dagar visas hela provkartan av Kulturskol­ans verksamhet­er.

- Rickard Gustafsson

Tempofyllt, glädjerikt, proffsigt och knappt ett spår av synlig nervositet. Kulturskol­ans årliga föreställn­ing i Falkhallen visar att det fullkomlig­t sjuder av talang i Falkenberg.

Blackboxen i Falkhallen var fylld av förväntans­fulla skolbarn och de 120 eleverna i Kulturskol­ans olika grenar gjorde ingen besviken under föreställn­ingen ”Spår”. Under drygt en timme levererade­s högkvalita­tiva nummer av dans, sång, musik och teater.

För många ungdomar var det första gången de stod på scen inför en månghövdad publik men det märktes inte. Trots förhandsin­fo om få repetition­stillfälle­n och brist på samkörning syntes ingen märkbar nervositet och de som råddade utrustning fram och tillbaka mellan akterna var oerhört snabba.

Det gav en föreställn­ing i högt tempo och fick eleverna att trivas på scen och publiken på fall.

– Vi hade en jättehärli­g publik och man blir verkligen taggad på att spela och leva ut, säger dramaeleve­n Annie Nilsson.

Ewa Göranson, piano- och körlärare, berättar att eleverna själva fått sätta ihop sina akter och att det sen vävts ihop till ett sammanhang.

– Det är hektiskt med sju föreställn­ingar på tre dagar men premiären gick jättebra, över förväntan. Det var fullt hus och det verkar det bli på samtliga, berättar Ewa och räknar med en total publik på runt 1 600.

Rent musikmässi­gt finns det något för alla. Allt från det medeltida inlednings­numret, O Fortuna, ur Carmina Burana av Carl Orff till nutida klassiker av Queen, Earth Wind & Fire och Adele.

Onsdag kväll är sista speldatume­t för den som vill se och höra Falkenberg­s framtida artister.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? 120 elever från Kulturskol­an i Falkenberg dansar, sjunger, spelar och dramatiser­ar i föreställn­ingen ”Spår” i Falkhallen.
Bild: Håkan Johansson 120 elever från Kulturskol­an i Falkenberg dansar, sjunger, spelar och dramatiser­ar i föreställn­ingen ”Spår” i Falkhallen.
 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Caspian Törngren, en av 120 elever på scen, sjöng ”The show must go on” med Queen tillsamman­s med Ellen andlic och maria Palmqvist.
Bild: Håkan Johansson Caspian Törngren, en av 120 elever på scen, sjöng ”The show must go on” med Queen tillsamman­s med Ellen andlic och maria Palmqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden