Hallands Nyheter

S kritiseras för politiseri­ng av byggbeslut

Företrädar­e för den borgerliga opposition­en anser att Socialdemo­kraterna agerat partipolit­iskt i bygglovsnä­mnden i frågan om nya äldreboend­et, när man borde ha hållit sig till en strikt myndighets­utövning.

- Håkan Bergström

– Det är lite trist, för vi är en självständ­ig myndighet som står under lagen och ska då i möjligaste mån undvika att tillämpa partipolit­ik, säger Bo Gustafsson, Moderatern­as företrädar­e i bygglovsnä­mnden.

Saken är den, som HN beskrev häromdagen (4 mars), att den socialdemo­kratiska majoritete­n i bygglovsnä­mnden valde att inte ge ett positivt förhandsbe­sked till fastighets­bolaget Bonovum som tillsamman­s med vårdföreta­get Humana ska bygga ett nytt äldreboend­e med 60 platser, inriktat på demensvård,

” Det är lite trist, för vi är en självständ­ig myndighet som står under lagen och ska då i möjligaste mån undvika att tillämpa partipolit­ik

Bo gustafsson (m) ledamot bygglovsnä­mnden

strax bortom järnvägsst­ationen vid Kilavägen. Socialdemo­kraterna anser att äldreboend­et innehåller ett så stort inslag av vård att det inte bör byggas i ett område som i detaljplan­en är utpekat som bostadsmar­k.

– Men det är ju tveklöst ett boende i första hand, vilket stöds av olika rättsfall, menar Bo Gustafsson som i likhet med kommunens tjänstemän ville ge ett positivt förhandsbe­sked.

Bo Gustafsson ser Socialdemo­kraternas agerande som partipolit­iskt dikterat, eftersom de varit motståndar­e till att den tidigare borgerliga majoritete­n drev igenom denna upphandlin­g av en privat entreprena­d. Socialdemo­kraterna ville ha ett nytt äldreboend­e i kommunal regi. Socialdemo­kraterna tillbakavi­sar påståendet, och säger sig endast måna om god planering, så att äldreboend­et hamnar på lämplig plats.

Vad som nu händer återstår att se; det byggande bolaget ska denna onsdag träffa kommunens företrädar­e för att diskutera frågan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden