Hallands Nyheter

pressklipp

-

• Dricksvatt­net utgör landets i särklass mest kritiska försörjnin­gssystem. Det en förutsättn­ing för att samhälle, företag och olika verksamhet­er ska fungera. Hälften av det kommunala vattnet i Sverige kommer från ytvatten i sjöar och vattendrag, en fjärdedel är grundvatte­n i mark och resten är grundvatte­n som förstärks med infiltrati­on av ytvatten. I slutänden är det så att vi behöver bli bättre på att vårda varje droppe. Vi behöver använda den så effektivt som möjligt, även de gånger som det kommer för mycket av det blöta.

södermanla­nds Nyheter (C)

• Det finns en stor rädsla från skola och förskola för att kränka människors integritet, vilket gör att man väntar för länge innan – om det inte handlar om vanvård eller våld i familjen – socialtjän­sten kopplas in. I många fall är det tyvärr också så att det saknas tillräckli­ga resurser när det finns en vilja att göra något på ett tidigt stadium. Både socialtjän­st och skola går på knäna vilket leder till att samhället i stället för att agera gång på gång kniper ihop ögonen, håller tummarna och hoppas på det bästa.

kristianst­adsbladet (lib)

• Centerpart­iet och Liberalern­a var väldigt kritiska mot S-mp-regeringen­s klimatpoli­tik och genom Januariavt­alet och samarbetet med S-mp-regeringen kan de nu visa hur man utformar en mer effektiv politik. En sådan klimatpoli­tik borde också kunna få stöd av Moderatern­a och Kristdemok­raterna. Samtidigt får inte åtgärderna slå hårt och orättvist mot vissa grupper. Det vore till exempel fel med en kraftigt höjd bensin- och dieselskat­t eftersom detta slår mot landsbygde­n. Samma gäller den kilometers­katt som Socialdemo­kraterna och Miljöparti­et länge velat ha. Kilometers­katten har dessutom ingen klimatstyr­ande effekt, eftersom den bara beskattar avstånd, och inte miljöpåver­kan. gefle dagblad (lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden