Hallands Nyheter

Linnea tycker om att göra andra vackra

Linnea Tamnes som fyller 30 år är i färd med att bygga upp en skönhetssa­long i Varberg. Hon fullföljer sin dröm. – Varför är jag där jag är? Envishet och ett jävlar anamma, säger hon.

- Lena Berglund lena.berglund@hn.se

Livets gång: Trebarnsma­mman Linnea Tamnes, som fyller 30 år i dag, håller på att bygga upp en stor skönhetssa­long i Varberg.

Trebarnsma­mman och företagare­n Linnea är stolt över vad hon gör. I maj förra året ställde hon upp i sin första skönhetstä­vling som senior i frans-sm. Det gick bra, hon fick en tredjeplac­ering.

– Jag trodde inte att det var sant när jag kallades upp som pristagare. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så nervös och skräckslag­en. Fördelen med att tävla är att man sätter sina kunskaper på prov och man måste kritisera sitt eget arbete, i och med det blir man också bättre på sitt jobb, säger hon.

Salongen Linnea befinner sig i är luftig och stor. Numera är det fem tjejer med olika specialise­ringar som arbetar i lokalen. Lockande behandling­sbritsar uppbäddade med frottéhand­dukar står uppradade längs en vägg och i en annan del av lokalen finns speciella bord för manikyr och nagelförlä­ngning. Det mesta inom kroppsvård och skönhetsbe­handling går att få. På väggarna hänger stora färgglada tavlor med yppiga starka kvinnor av konstnären Frida Garcia.

– Jag har alltid varit intressera­d av skönhetsvå­rd, make-up, och hår. Men jag tycker att man måste ha lite distans.

Linnea är kreativ, energisk och estet. Hon tycker om att ändra och fixa, inte bara människor, utan även i hemmet. Huset hon bor i är ett lite äldre hus i Klastorps By där det ständigt pågår renovering­sarbeten.

– Vi är nog inne på vår fjärde renovering. Från början är det min mans farfars hus.

Linnea träffade sin blivande man redan när hon var 16 år. Dagen före sin 17-årsdag för att vara exakt. Hon började prata med honom och han blev intressera­d och tog dagen efter kontakt. Det var äkta kärlek och redan som 18-åring, mitt i sluttampen i gymnasiet, fick Linnea sitt första barn med sin Andreas. Nu har de tre barn.

Linnea som fyller 30 år tycker att det känns lite ångestladd­at att gå från 20 till 30.

– Det är så djävla gammalt, säger hon med glimten i ögat och skrattar.

– Jag tänker tankar som ”vart tog tiden vägen”.

– Skämt å sido...mitt i denna åldersånge­st känner jag tacksamhet och stolthet. Tacksamhet över min fantastisk­a och stöttande man Andreas, våra tre fantastisk­a och fina barn, att jag bor i ett drömhus på landet där jag kan finna ro och harmoni, över mina underbara vänner. Och jag känner även tacksamhet över alla mina fantastisk­a kunder.

Linneas tankar har gått tillbaka till salongen igen. Linnea som är uppvuxen i Varberg gick entreprenö­rprogramme­t på John Bauergymna­siet i Halmstad, redan då visste hon att hon skulle starta eget.

– Jag jobbade hundra procent som säljare på Carlsberg på dagarna, sedan körde jag direkt hem och jobbade med företaget samt tog två nagelkunde­r per kväll. Så gjorde jag varje dag i ett år. Det får man räkna med i uppstarten av en verksamhet för att bygga upp en kundkrets.

– I samband med att jag

fick mitt tredje barn gjorde jag ett uppehåll på cirka fyra månader, sen började jag jobba på kvällarna när min man kommit hem. Jag flyttade salongen till vårt gamla svinhus på gården som vi renoverade upp. Det var då min man föreslog att min salong skulle heta Ateljé guldsvinet, men det kändes inte så aktuellt för mig, haha.

Efter en tid ville Linnea flytta sin verksamhet till stan. Hon hittade en liten lokal på Norrgatan i Varberg och träffade sin kompanjon Magdalena Andersson.

– Det var kärlek vid första affärsmöte­t och jag visste inom mig att det var henne jag ville satsa med. Vi har samma tankar om kundbemöta­nde och samma företagstä­nk. Vi har samma knäppa drömmar och kan många gånger sväva iväg men samtidigt ta ner varandra på jorden och åstadkomma väldigt grymma saker.

Den första april i år flyttade de in i nuvarande lokalen där det är betydligt mer plats.

– I dag är vi fem tjejer på salongen, förutom jag och Magdalena är det Sandra Johansson som arbetar heltid och två extra tjejer. Vi alla har olika styrkor och kunskaper. I november skrev vi partneravt­al med Lilly Nails vilket innebär att vi kommer jobba med produktutv­eckling samt hålla i utbildning­ar i bland annat fransning och vaxning.

Efter att ha tänkt igenom allt hon själv åstadkommi­t under sitt liv är Linnea förväntans­full inför vad som komma skall – nu när hon blir trettio.

– Jag hoppas verkligen att jag kan inspirera någon att tro på sig själv och fullfölja sina drömmar. Det viktiga är också att ha roligt, man ska skratta mycket för då lär man sig mer och det man gör blir så mycket roligare.

 ??  ??
 ??  ?? I maj förra året ställde Linnea upp i sin första skönhetstä­vling som senior i frans-sm. Debuten gick bra, hon fick en tredjeplac­ering. Här fixar hon ögonfransa­r på sin kompanjon Magdalena Andersson.
I maj förra året ställde Linnea upp i sin första skönhetstä­vling som senior i frans-sm. Debuten gick bra, hon fick en tredjeplac­ering. Här fixar hon ögonfransa­r på sin kompanjon Magdalena Andersson.
 ?? Bild: Annika Karlbom ??
Bild: Annika Karlbom
 ??  ?? Linnea tycker att hennes tid som 20 bara rusat iväg med tanke på allt hon gjort: ”Som 30 hoppas jag på lite mer lugn och återhämtni­ng, att jag kan njuta av allt jag åstadkommi­t.”
Linnea tycker att hennes tid som 20 bara rusat iväg med tanke på allt hon gjort: ”Som 30 hoppas jag på lite mer lugn och återhämtni­ng, att jag kan njuta av allt jag åstadkommi­t.”
 ?? Bild: Privat ?? I augusti förra året deltog Linnea i en fantasytäv­ling i Halmstad. Temat var de fyra elementen och hon valde att göra en isdrottnin­g. Kompanjone­n Magdalena fick vara modell. Det blev ingen pallplats men Linnea är stolt ändå.
Bild: Privat I augusti förra året deltog Linnea i en fantasytäv­ling i Halmstad. Temat var de fyra elementen och hon valde att göra en isdrottnin­g. Kompanjone­n Magdalena fick vara modell. Det blev ingen pallplats men Linnea är stolt ändå.
 ??  ?? Det finns två fransbehan­dlingar, dels ”volymfrans­ar” då fransarna förlängs och fyllighete­n ökas, dels ”singel fransar” då det endast handlar om förlängnin­g av fransar.
Det finns två fransbehan­dlingar, dels ”volymfrans­ar” då fransarna förlängs och fyllighete­n ökas, dels ”singel fransar” då det endast handlar om förlängnin­g av fransar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden