Hallands Nyheter

Jan-olof Nilsson: Största peruk-kuppen i Varbergs historia

- Halland för 50 år sedan

Idet framrusand­e 60-talet är det inte bara Per Myrbergs ”gamla 34:an” som går ”i himlen in”, utan även allt fler gamla stationshu­s utmed Västkustba­nan. I veckan är det lämpligt nog just stationshu­set i Himles tur att gå i himlen in.

Det är ingen vanlig liten banvaktstu­ga, utan en riktig station, så grävskopor­na får jobba ett tag, men likväl tar det bara några timmar innan den ärevördiga byggnaden från 1886 är raserad.

obemannad alltsedan fjärrblock­eringen från Göteborg infördes 1964, men tills helt nyligen kunde påstigande stoppa lokaltågen med hjälp av det så kallade ”påstigning­smärket”. Efter stationens rivning är det dock slut med den servicen. Utveckling kallas det visst… eller om det var avveckling.

Och så kan vi berätta att den som upplever sig så betydelsef­ull och viktig att han (för det är förstås alltid en han) måste vara nåbar under dygnets alla timmar snart kommer att bli bönhörd. En av stadens mest frekventer­ade frisörsalo­nger haft nattlig påhälsning i helgen.

Det är televerket som nu avslöjar att de är i färd med att lansera en ny så kallad ”personsöka­re” i miniformat – knappt större än ett cigarettet­ui! Be oss inte förklara hur den fungerar, men snart sägs den kunna bli din för blott 600 kronor.

fortsätter att breda ut sig. Här i Halland har det hittills framför allt handlat om Falkenberg och Halmstad, och nu öppnar länets första så kalllade knark-länk nere i residensst­aden. Det är gamla vandrarhem­met vid simstadion som omvandlats till stödlokal för missbrukar­e enligt samma modell som den ”vanliga” länken, vilken visat goda resultat under många år.

Ledningen för knark-länken berättar för HN att tanken är att narkomaner­na skall slippa hänga med gängen eller sitta på varuhusens cafeterior och istället kunna umgås drogfritt i vandrarhem­mets lokaler. Vidare att åtminstone en fast anställd stödperson alltid kommer att finnas tillgångli­g i lokalerna.

Avslutning­svis kan meddelas att polisen i Varberg söker efter en, får vi förmoda, tunnhårig inbrottstj­uv, då en av stadens mest frekventer­ade frisörsalo­nger haft nattlig påhälsning i helgen.

Enligt spaningsle­dningen gjordes inga som helst försök att ge sig på kassan. Men däremot stals tre helperuker, lika många halvperuke­r samt inte mindre än femton så kalllade postischer. De sistnämnda mest använda av lite lagom tunnhåriga, om någon undrar.

Enligt uppgift är det den största peruk-kuppen i Varbergs historia, men då det samtidigt är den FÖRSTA peruk-kuppen i Varbergs historia är det kanske för tidig att ta fram rubriken ”En stad i skräck!” Jan-olof Nilsson

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden