Hallands Nyheter

Boistränar­en om lagets kalasstart

-

Varbergs Bois leder Superettan. Tränaren Joakim Persson berättar om succén, Astrit Seljmani och hans irritation.

Ingen hade väl trott att Varbergs Bois skulle ha full pott efter fyra omgångar av Superettan. Framför allt inte expertkåre­n som på upptaktstr­äffen hade Bois på nedflyttni­ng.

– Det är klart att det har retat oss lite, att journalist­er och experter räknar ut oss, säger tränare och sportchef Joakim Persson.

Ordet succé är ingen överdrift när man pratar om Varbergs Bois inledning på säsongen. Fyra raka segrar gör att laget parkerar i ensamt majestät i toppen av Superettan. Något som ingen trodde på förhand, inte ens tränaren själv.

– Att det är en succéstart kan vi inte blunda för och framför allt på sättet som vi har spelat. Tolv poäng på fyra matcher är bara något man kan önska, inget man kan tro på, säger Joakim Persson.

Laget tippades att åka ur, en detalj som flera av spelarna har gillat att ta upp efter årets fyra segrar. – Det ska vi fortsätta med. Medias tips att ha oss på nedflyttni­ng ska vara det sämsta tipset som någonsin har gjorts när säsongen är över. Kan vi använda oss av det, att något ligger och gnager, så kan man mentalt få ut några procent till i matcherna, säger tränaren som tycker att det finns en slapphet runt bevakninge­n av serien på vissa håll.

– Jag läste en artikel där man gick igenom Superettan lag för lag och de hade inte ens orkat titta igenom resultat från försäsonge­n. Folk ser att vi värvat en massa spelare från division ett, men man tittar inte på vad de faktiskt har gjort i sina tidigare lag.

Astrit Seljmani har varit namnet på allas läppar, men det är en annan spelare som Persson väljer att höja efter säsongsinl­edningen.

– Den spelare som har imponerat

 ??  ??
 ??  ?? Joakim Persson kunde bara drömma om den otroliga inledning som Varbergs Bois haft.
Joakim Persson kunde bara drömma om den otroliga inledning som Varbergs Bois haft.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden