Hallands Nyheter

Anrika nattklubbe­n Oscar har gått i konkurs

- Marie Hebelius Svahn marie.hebelius.svahn@hn.se 010-471 52 66

För andra gången i år har krögaren Timothy Halldén tvingats att begära sina krogar i konkurs. Nu startar lillebror Anthony sportbar i Oscars gamla lokaler på Borgmästar­gatan.

Varberg: Anrika nattklubbe­n Oscar Niteclub har begärts i konkurs vid Varbergs tingsrätt. I stället ska samma krögarfami­lj driva en sportbar i lokalerna som öppnar i sommar. Samtidigt pågår en utredning kring företagens serverings­tillstånd.

I februari gick restaurang­en Cibon på Kungsgatan i konkurs med skatteskul­der och obetalda hyror. Krogen hade då länge kämpat med dålig lönsamhet. Ägaren, Timothy Halldén, 29, lämnade själv in Cibon AB:S konkursans­ökan till Varbergs tingsrätt.

Nu är det dags igen. Den 17 april begärde Timothy Halldén bolaget Carest AB i konkurs. Ett bolag som rymde driften av nattklubbe­n Oscar och bakfickan Backstage.

Timothy Halldén har nu endast kvar Kungsgatan grill och bar som tidigare hette Big Boys.

Att nattklubbe­n försvinner för gott är ingen nyhet. Redan i december berättade bröderna Timothy och Anthony Halldén och deras far Kent att de tänkte satsa på något nytt, blåsa ut hela lokalen, men behålla namnet Oscar.

”Vi vill öppna ett samlingsst­älle för både unga och gamla. Det ska bli lite som Oscar var förr”, sade Kent Halldén till tidningen.

Då var det dock inte tal om någon konkurs.

Carest AB har obetalda skatteskul­der på 214 329 kronor hos Kronofogde­n. Timothy Halldén personlige­n har en skatteskul­d på 150 000 kronor, samt tre krav från fordringsä­gare på drygt en miljon kronor.

Enligt Carests senaste årsredovis­ning för 2017 gjordes en förlust 376 633 kronor. Bolaget kritiserad­es dessutom av revisorn som konstatera­de att årsredovis­ningen inte upprättats i tid och att skatter, sociala avgifter och moms vid flera tillfällen inte betalats när de skulle.

Enligt kommunens tillstånds­enhet pågår nu en utredning kring

serverings­tillstånde­t. Det är dock oklart vilka bolag eller personer det rör.

Nattklubbe­n Oscar är en institutio­n bland varbergare och har funnits sedan 1977. Fastighete­n där nattklubbe­n huserat förvaltas av Maleryd Fastighete­r, som också är delägare i huset.

Vd Mats Rydholm har nu skrivit ett kontrakt med ett nytt bolag. Det heter Varberg Sportbar AB och bildades i december. Timothy Halldéns lillebror Anthony Halldén står som ensam ledamot i styrelsen, en yngre syster är suppleant. Varken Anthony eller bolaget har några skulder hos Kronofogde­n.

Mats Rydholm uppfattar att både pappa Kent Halldén (som driver Harrys) och båda sönerna finns med i praktiken. Han uppskattar förändring­en från diskotek till ett nöjesetabl­issemang som är öppet mer dagtid.

– Tanken är att det ska bli en restaurang och sportbarn i huset, ungefär som O´learys tror jag. Och det ska vara öppet från lunchtid. Vi ska även sänka marken mot Borgmästar­gatan för att handikappa­npassa entrén.

Mats Rydholm beskriver familjen Halldén som arbetsam, de är inga ”lyxlirare”.

– Det är tråkigt med konkursern­a och jag gillar inte de ekonomiska svängarna, även om inte just jag har några fordringar på dem, säger Mats Rydholm.

Tidningen har förgäves sökt de inblandade familjemed­lemmarna och konkursför­valtaren Anders Ericson.

 ??  ?? Timothy Halldén har begärt nattklubbe­n Oscar i konkurs. Nu ska lillebror Anthony starta sportbar i huset. Tidigare i år gick även Timothy Halldéns krog Cibon i konkurs.
Timothy Halldén har begärt nattklubbe­n Oscar i konkurs. Nu ska lillebror Anthony starta sportbar i huset. Tidigare i år gick även Timothy Halldéns krog Cibon i konkurs.
 ?? Bild: Annika Karlbom/arkiv ??
Bild: Annika Karlbom/arkiv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden