Hallands Nyheter

Häktad medger viss delaktighe­t i skadegörel­se

- Håkan Bergström hakan.bergstrom@hn.se 010-471 52 67

Falkenberg: – Han har medgett att han på visst sätt varit delaktig. Men han var berusad vid tillfället och har endast fragmentar­iska minnen, säger advokat Christer Wersäll som företräder en av de två misstänka för den stora skadegörel­sen vid Falkenberg­s station.

Den unge mannen, 21 år gammal, och hans kamrat, 19 år gammal, greps redan i samband med skadegörel­sen natten till den 12 april. Cirka 20 bilar vid stationen hade utsatts för skadegörel­sen, liksom 18 av stationens fönsterrut­or.

Den äldre av de två har flera domar bakom sig, också för grövre brott, även då i flera fall i samband med missbruk. Den yngre är mindre belastad – men också där tyder brott som rattfyller­i på en missbruksp­roblematik.

Och nu säger alltså en av de två männens advokater att hans klient bara har begränsade minnen från händelsen.

De båda har varit frihetsber­övade sedan de greps vid tvåtiden natten till den 12 april. I går förlängdes häktningst­iden med ytterligar­e två veckor.

– Och jag räknar med att kunna väcka åtal inom den perioden, säger åklagare Frida Hörlinge.

Hon tillägger att det inte finns några andra misstänkta. De två männen anses ha varit ensamma om att ha åstadkommi­t förstörels­en, som enligt vittnen bland annat ska ha skett genom att de båda hoppade på bilar.

En rad skadestånd­sanspråk kommer att riktas mot dem, både av enskilda och av försäkring­sbolag som drabbats av kostnader. Hur mycket det kan röra sig om är inte klart.

 ?? Bild: Stina Johansson/arkiv ?? En av många bilar som utsattes för skadegörel­sen vid stationen.
Bild: Stina Johansson/arkiv En av många bilar som utsattes för skadegörel­sen vid stationen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden