Hallands Nyheter

Lorik och Novell gör hiphop som når ut

- Martin Erlandsson

Kultur & Nöje: Lorik och rapparna i B.M.A. har miljontals lyssningar på Spotify, men är ändå okända för många hallänning­ar.

Populära duon Norlie & KKV avslutar Falkenberg­s stadsfest. – Det blev succé och fullt ös i Eksjö för några år sedan, så det kan bli magiskt här också, säger Fredrik Carlsson.

244 miljoner streams på de tio populärast­e låtarna på Spotify och ett snitt på 990 000 lyssningar i månaden talar sitt tydliga språk. Norlie & KKV går hem i stugorna.

– De äldre kanske inte känner igen gruppnamne­t, men många har hört låtarna utan att veta att det är Norlie & KKV, tror Fredrik Carlsson, som arrangera stadsfeste­n tillsamman­s med Pelle Ahlström.

Duon som avslutar kvällen på den större av de två scenerna består av Sonny Fahlberg (Norlie) och Kim Vadenhag (KKV), som till Falkenberg har med sig en dj och en slagverkar­e.

Norlie & KKV började skriva låtar ihop på gymnasiet 2009 och slog igenom två år senare med ”Pressad av tid ”. Efter genombrott­et radade de upp hits som ”När jag går ner”, ”Tröjan du hatar”, ”Där jag hänger min hatt” och ”Ingen annan rör mig som du”.

Två album med pop/house-rap har det också blivit, ”Snart” (2013) och ”Alla våra låtar” (2016). Förra sommaren hördes duons ”Mer för varandra” överallt och i år har singlarna ”Seven eleven” och ”Bilen” släppts.

– Vi kommer med vår tredje platta. Det ska bli helt otroligt att framföra den live i sommar. Det var längesedan vi såg fram emot något så mycket som vi gör nu, säger Sonny och Kim i ett pressmedde­lande.

Fredrik Carlsson är stolt och nöjd över programmet för Falkenberg­s stadsfest på Stortorget den 10 augusti.

Plura, Miss Li, Emil Assergård och falkenberg­aren Kristofer Greczula kommer med egna band, medan det lokala bandet Leif spelar både covers och backa upp Anna Bergendahl.

– Det kommer att vara 50–60 personer på scen sammanlagt, så man får mycket konsert för pengarna, tycker Fredrik Carlsson.

Konferenci­er är komikern Tobias Persson, också uppvuxen i Falkenberg.

– Programmet borde tilltala en bred målgrupp och vissa kanske hittar nya favoriter. Det gäller nog både de äldre och yngre i publiken, säger Fredrik, som siktar på att sälja minst 4 000 biljetter.

– Responsen har varit god hittills.

 ??  ??
 ?? Bild: Ninja Hanna ?? Från vänster: Kim Vadenhag (KKV) och Sonny Fahlberg (Norlie) kommer till Falkenberg.
Bild: Ninja Hanna Från vänster: Kim Vadenhag (KKV) och Sonny Fahlberg (Norlie) kommer till Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden