Hallands Nyheter

Nya siffror: bostadspri­serna stiger i Halland

- Emelie Nordh

Halland: De senaste tre månaderna har både bostadsrät­tspriserna och villaprise­rna stigit i Halland. Det visar ny statistik.

Siffrorna kommer från Svensk mäklarstat­istik och har sammanstäl­lts av Länsförsäk­ringar Fastighets­förmedling. Resultatet visar att priserna på bostadsrät­ter i Halland ökat med 3,9 procent de senaste tre månaderna. Under samma period steg villaprise­rna med 3,6 procent.

– Allt fler bostäder säljs före visning, vilket framför allt gäller mer attraktiva objekt i områden med särskilt stor efterfråga­n. Utbudet av bostäder till salu är fortsatt högt, men efterfråga­n är också mycket stark, vilket totalt sett resulterar i stigande priser, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäk­ringar Fastighets­förmedling, i ett pressmedde­lande.

Bryts statistike­n ned på kommun har prisökning­en på bostadsrät­ter varit störst i Falkenberg, där priserna stigit med 7,8 procent.

När det gäller villor toppas länslistan i stället av Laholm, där priserna stigit med 20, 4 procent.

Tittar man på utveckling­en det senaste året har bostadsrät­tspriserna i Halland ökat med 8,3 procent och villaprise­rna med 2,1 procent.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden