Hallands Nyheter

Ingen semesterfo­tboll för Falkenberg­s FF:S anfallare

-

Det har varit tufft att göra mål för Falkenberg­s FF:S anfallare. Många har prövat lyckan. Men mot Norrköping steg en ny aspirant fram på allvar.

Kirill Pogrebnyak, Edi Sylisufaj och Nsima Peter har varit Falkenberg­s renodlade anfallare. Nu ställer sig Mergin Laci vid deras sida.

Han gjorde två mål i 4–6-förlusten i träningsma­tchen mot Norrköping i Stafsinge – och det kunde varit fler.

– Nu, sedan jag kommit tillbaka från skadan har jag främst spelat anfallare, mot yttermittf­ältare tidigare. Det spelar ingen roll vart jag spelar. Alla matcher är lika viktiga för att ta en plats i laget, sa Mergim.

I matchen som spelades 3x40 minuter fick Laci speltid i den sista perioden.

– Det var bestämt sedan tidigare. Det var bara att gå in och göra sitt bästa.

I den tredje perioden blev det lite öppnare ytor och Laci reducerade till 2–3 i den 11:e minuten och borde gjort 3–3 i den 12:e. Så fri som han var.

– Det var ett bra pass av Edi Sylisufaj. Men jag blev för ivrig och borde ha kollat upp mer innan jag sköt, sa Mergim som fick se skottet gå utanför.

Men det blev ytterligar­e ett mål där han reducerade till 3–5 efter en hörna.

Många mål i matchen alltså. – Det var lite semesterfo­tboll över det den sista delen av matchen. När man byter ut så många spelare blir oftast försvarssp­elet sämre och det ger utrymme för anfallarna och det kunde man se nu i och med att det blev så många mål, sa tränaren Hasse Eklund.

– Men jag tittar på mönster och linjer i vårt spel och det såg intressant ut anfallsmäs­sigt tycker jag.

Han hade exempelvis satt John Chibuike och Robin Östlind som lite mer utpräglade yttrar.

– Jag tycker det finns en del spännande grejer anfallsmäs­sigt.

Första 40 minuterna var de bästa från båda lagen. Vi fick se Dominic Chatto, vars kontrakt nu förlängts säsongen ut, som central mittfältar­e.

?? Bild: Håkan Johansson ?? Tillbaka i Falkenberg. Alexander Jakobsen sparkades från Falkenberg­s FF. I träningsma­tchen mot sitt gamla lag fick han utgå efter en ny spark, men mot foten.
Bild: Håkan Johansson Tillbaka i Falkenberg. Alexander Jakobsen sparkades från Falkenberg­s FF. I träningsma­tchen mot sitt gamla lag fick han utgå efter en ny spark, men mot foten.