Hallands Nyheter

Två tunga smällar för Bois i en och samma match

Det blev dubbel olycka för Bois i Jönköping. Säsongens första förlust inkasserad­es. Dessutom fick man skyttekung­en Astrit Seljmani skadad. Det hade inte Varberg råd med!

-

I 26:e minuten hördes skriet över Stadsparks­vallen. Bois stora stjärna Astrit Seljmani som innan matchen pangat in tio mål på tolv matcher, tog en offensiv löpning på högerkante­n, till synes obevakad.

Plötsligt gled han bara ner i gräset och skrek. Han ropade efter kylspray med det slutade med en ilsken spark i reklamskyl­ten och det var färdigspel­at.

– Jag känner

i baksidan att det blir som kramp så jag lägger mig ner så den inte dras helt och hållet, sa Astrit Seljmani och avslöjade:

– Jag var sugen på att komma in igen. Jag ville spela vidare.

Du är så hänsynslös mot dig själv?

– Det är skit samma, för mig är det bara att vinna matcher som gäller.

Så långt in i matchen ledde hemmalaget. För August Strömbergs nolla sprack på en hörnvarian­t som Jakob Orlov nickade in på en nickpassni­ng från Fredrik Fendrich redan i sjunde minuten.

Första halvlek var relativt tam från Bois sida. Joakim Lindner, som flyttades upp på mittfältet (och Jesper Modig tog hans högerbackp­lats) frestade med ett distanssko­tt medan Robin Book och Nahom Girmai hade en frispark vardera offensivt.

Underläget i halvtid

stannade vid 0-1. August Strömberg gjorde nämligen en jättefin räddning när Nikola Tkalcic stormade fram på vänsterkan­ten.

– Vi går ut och lägger skorna i 45 minuter. Då är vi inte på plan. Jönköping spelar enkelt och skickar

??  ?? Första förlusten för säsongen inkasserad­e Varbergs Bois mot Jönköping Södra. Perparim Beqaj tröstreduc­erade till 1-3, men vapendraga­ren Astrit Seljmani skadade sig redan efter en halvtimme.