Hallands Nyheter

Bibi Rödöö

- Gorm Kallestad

Född: 1960

Familj: Tre vuxna barn som alla har lämnat boet.

Gör: Producent på Sveriges Radio och programche­f för ”Sommar” och ”Vinter” i P1.

Karriär: Tog över chefskapet för ”Sommar” 1997. 2007 startade hon ”Lyssnarnas Sommar”, där lyssnarna får önska sig den de helst vill höra som sommarvärd. 2008 drog hon i gång ”Vinter” i P1 och 2009 var hon med och drog i gång ”Sommarprat­arna” i SVT. Är den som innehaft chefskapet för ”Sommar” absolut längst sedan programmet startades av Tage Danielsson 1959.

Aktuell: Sitter vid rodret för det 60-årsjubiler­ande ”Sommar” som i sommar har värdar som Isabella Löwengrip, Fares Fares, Stina Wollter, Jonas Hassen Khemiri, Sissela Kyle, Erik Lundin, Agneta Pleijel, Ali Abbasi med flera. ”Sommar” har premiär på midsommard­agen klockan 13.00 och sänds till och med den 18 augusti. spotify och Equalizer Project blir officiell partner till Way out West.

 ??  ?? i sitt sommarprat skulle Bibi rödöö prata om sig själv och hon skulle se till att programmet fick låg skrytfakto­r. ”det finns inget tråkigare än att sitta och lyssna på någon som skryter”, säger hon.
i sitt sommarprat skulle Bibi rödöö prata om sig själv och hon skulle se till att programmet fick låg skrytfakto­r. ”det finns inget tråkigare än att sitta och lyssna på någon som skryter”, säger hon.
 ?? Bild: ??
Bild:
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden