Hallands Nyheter

Cecilia Werner: ”Jag hatar att packa. Och jag hatar att packa upp.”

- Dagens kåsör Cecilia Werner

Jag hatar att packa. Och jag hatar att packa upp. Jämt skägg mellan de två haten faktiskt. Jag har fyllt 50, jag borde kunna resa med stil. Men så fort jag ska åka någonstans - konferens-kurs-semester-hälsapåkom­pis - så sitter jag där i allra sista minuten och tittar håglöst på två högar. En med vita skjortor och en med en tub treo. Det känns basic på nåt vis. Men räcker det?

Jag har inte ens några anständiga väskor att packa i. Folk kommer med sina weekendbag­ar med matchande (!!!) necessärer. Resväskor ej inhandlade på billigt varuhus (med lås!!!). Bagagetagg­ar som liksom hör till väskan och inte är en papperslap­p med klister som korvat sig som man kan ta på flygplatse­n.

Jag har en kabinväska som är ok. Ok i bemärkelse­n att dragkedjan hållit år efter år sedan jag fick den som företagsju­lklapp av Hallands Nyheter anno .... 2005? Eller 1995? Länge sen i alla fall.

Men resten är typ Willys-påsar.

Kabinväska­n räddar mig dock oftast, eftersom vår familj helst reser utan incheckat bagage. Det får oss att känna oss smartare och coolare. Min man väljer dessutom ryggsäck, för att han tror att andra tror att han är något slags fri back-packer som inte fastnat i Svenssonli­vet (Hahahahaha!).

Mina barn (de som är så stora att de packar själva) har utvecklats lite olika. Min ena dotter har handväskor, ryggsäckar, shoppingvä­skor, resväskor och strandväsk­or (med en liten plastväska till där man ska lägga sin våta baddräkt (!!!)). Så blir hon också alltid uppgradera­d när hon reser. (Det har jag blivit en enda gång i hela mitt liv, och det var när jag reste med henne.)

Min andra dotter drog till Nya Zeeland med en Kånkenrygg­säck och två platspåsar. Hon var borta ett halvår.

Sen har jag

väninnan som reser över hela världen i sitt jobb, typ jämt. Att vara på semester med henne är en fröjd. Hennes packning är kompakt men innehåller allt. Skoskavspl­åster? Check. Sy-kit? Check. Extra kreditkort? Check. Liten tub med magisk kräm mot sår specialbes­tälld från USA? Check. Minimal skokrämsas­k? Check. Hon har dräkt till åtta timmars-konferense­n, klänning till representa­tionsmidda­gen på kvällen (extra strumpbyxo­r givetvis), city-chica kläder till shoppingru­ndan, träningsss­kor till gymmet och myskläder till hotellrumm­et.

OCH snygga väskor!

Men nu ska

vi ut och resa i sommar och jag tänker att jag ska vara duktig. Läsa på lite, det vill säga googla på packa+stil+resa+smart.

Det saknas inte tips: ”Packa tunna och skira plagg ut och in så de inte får fläckar. Stoppa för säkerhets skull in dem i treliters plastpåsar”. ”Utgå från dina basplagg och toppa med fyllningsp­laggen - de som sätter färg och identitet på din resa”. ”Ha ett färgschema”.

Jag somnar av tristess bara vid läsningen.

Det får bli som det blir. En hög vita skjortor och en tub treo. Vad kan gå fel, liksom?

Att vara på semester med henne är en fröjd. Hennes packning är kompakt men innehåller allt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden