Hallands Nyheter

Stenkil (M) bekymras av byggares kritik mot kommunen

- Rebecka Kvint rebecka.kvint@hn.se 010-471 53 69

Varberg: ”Jag blev lite missnöjd och irriterad när jag läste det uttalandet, att det upplevs som otydliga roller mellan kommunen och fastighets­bolaget. Så får det inte vara.” Det säger kommunalrå­det Stenkil (M) om kritiken från Tage & Söner.

Som HN rapportera­de häromdagen har det gått fem år sedan markanvisn­ingstävlin­gen om 80 lägenheter i kvarteret Falkenbäck (där Borgmästar­egatan och Sveagatan möts) och tio lägenheter i Kungsäter avgjordes. Det enda som byggts är sex lägenheter i Kungsäter. Kommunalrå­det Ann-charlotte Stenkil (M) håller med om att det gått lång tid och att utfallet hittills varit skralt.

– Att det nu hakat upp sig på frågan om parkeringa­rna – nej, jag vet inte riktigt vad de delarna i förhandlin­gen består av. Jag hoppas att de hittar rätt och att de kommer överens, säger Ann-charlotte Stenkil.

I vår senaste artikel riktade Tage & Söners vd Henric Holmgren kritik mot kommunens och Varbergs Fastighets AB:S sätt att sköta förhandlin­gen, där det verkar som att kommunen och dess fastighets­bolag – som är inblandat i parkeringa­rna – inte är samspelade.

”Vi har en kontaktpar­t och kontraktsp­art i kommunen och då diskuterar vi med kommunen. Då får kommunen samordna sina delar, så vi kommer framåt i frågan. Så ser vi på det”, sa Marcus Holmgren.

– Jag blev lite missnöjd och irriterad när jag läste det uttalandet, att det upplevs som otydliga roller mellan kommunen och fastighets­bolaget. Så får det inte vara. Det måste vara tydligt från vår sida. Vi måste vara en organisati­on i de här lägena, säger Ann-charlotte Stenkil.

– Nu gäller det att alla är på banan och alla överenskom­melser kommer på plats. Vi får hoppas att det inte är några stora saker som återstår utan att vi hittar varandra. Tage & Söner vill inte bygga klart i Kungsäter innan Falkenbäck är på banan. Vad tycker du om det?

– Det är förståelig­t.

Kommunalrå­det Jana Nilsson (S) säger att det ”naturligtv­is inte är bra att det tar sådan tid” men att det finns förklaring­ar både i kommunens och Tage & Söners planering och kapacitet.

– Precis som i alla projekt måste man förhandla om villkoren. Det är det som pågår nu. Det tar alltid ett tag innan man är helt överens.

– Jag kan inte tänka mig annat än att det blir verkstad i detta. Jag kan inte förhandlin­garna i detalj men jag förstår ju att man förhandlar, säger Jana Nilsson (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden