Hallands Nyheter

Premiär för glasskiosk­en på Rörbeckspl­atsen

- Mårten Samuelson marten.samuelson@hn.se 010-471 52 74

Falkenberg: Så var den nya glasskiosk­en på Rörbeckspl­atsen invigd i perfekt väder för att smaka på iskalla produkter.

Kön ringlade lång. Inte bara för att det var 25 grader varmt. De första hundra kunderna hade dessutom utlovats gratis glass. Redan vid 12.30-tiden fanns 30-40 personer på plats och någon minut före invigninge­n klockan 13.00 sträckte sig kön en bit över Nygatan.

Bandet klipptes av SIA Glass styrelseor­dförande Per Stenström.

– Förslaget kom från kommunen men det är vi som bekostat allting i symbios med kommunen. För att vara glasskiosk är den väldigt påkostad och fin. Det hade vi aldrig gjort någon annanstans. Men det är kul om vi kan bidra med något här i Falkenberg, kommentera­r Per Stenström.

Förre centrumutv­ecklaren Henrik Olsson var på plats. Han slutade i mars men var den som kläckte idén.

– Lite av ett drömprojek­t för min del och ett väldigt konkret exempel på vad man kan göra. Kul när kommunen bjuder upp tillsamman­s med lokala eldsjälar. Det fanns en hyfsat fin glasskub innan men nu är det världsklas­s både på glassen och kiosken, menar Henrik Olsson.

Även landsbygds­utvecklare Karin Torstensso­n och kommunråde­t Per Svensson (S) prisade samarbetet i sina korta invignings­tal.

Glasskiosk­en/kafét är öppen varje dag under sommarsäso­ngen och tanken är att hålla öppet några dagar i veckan resten av året.

– Första året kommer vi att ha öppet några dagar i veckan under vintern. Sedan får vi se hur väl det slår ut. Läget är perfekt men det är svårt att veta hur efterfråga­n är under den kalla delen av året, konstatera­r Per Stenström.

 ?? Bild: Mårten Samuelson ?? Kön ringlade över Nygatan innan SIA Glass styrelseor­dförande Per Stenström klippte bandet.
Bild: Mårten Samuelson Kön ringlade över Nygatan innan SIA Glass styrelseor­dförande Per Stenström klippte bandet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden