Hallands Nyheter

”Muren” gav volleyboll­en en andra chans - klar för FVBK

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Han är två meter över marken och från Falkenberg­s VBK:S egna led. Nu får Zayed Mahra, 18, chansen i elitlaget.

– Det är kul och spännande, säger han.

Centern Zayed Mahra är en egen produkt som nyss tog studenten på Falkenberg­s gymnasiesk­ola och nu plötsligt är elitspelar­e då tränaren P-A Sääf har plockat upp talangen i a-laget.

– I början var det inte ett mål, men när jag hade utveckling­ssamtal i tvåan på Niu volleyboll­gymnasium med min tränare Martin Karlsson så pratade vi om att det skulle kunna bli ett mål. I trean blev det ett fast mål, sen blev det naturligt att jag gick upp, säger Zayed Mahra som tidigare varit och känt på FVBK:S träningar.

Men han började relativt sent med sin satsning på volleyboll. Mindre än fyra år sedan!

– Jag testade på många sporter, men så fastnade jag inte riktigt för någonting. Fotboll, bordtennis och jag testade på hockey, men då behövde man kunna åka skridskor och då la jag av för det var tråkigt, säger Zaeyd och fortsätter:

– När jag var tio år körde jag en, två månader volleyboll, men sen la jag av för det var inte kul. Jag insåg inte då hur lång jag skulle bli.

I dag mäter han exakt två meter över havet och ångrar inte att han gav sporten en andra chans.

– Sen bor jag bara hundra meter från Falkhallen så jag kände att volleyboll var det bästa valet. Det är ju bra om man glömmer grejer...

Är du en sådan som glömmer?

– Det händer väl alla i bland, men lite ofta för mig. Och nu blir det väl straff om man glömmer, men man får planera i tid.

Vem är då Zayed Mahra?

– Jag är född i Sundsvall, men flyttade hit när jag var fyra år. Jag är en go gubbe med mycket energi, enligt de andra i laget.

Det blev flytt när Zayeds pappa fick jobb på Falkenberg­s kommun som inköpschef. Mamma och storebror Kayed ingår också i familjen. Det är alltså bara en bokstav som skiljer i brödernas namn!

– När man var yngre hörde man inte riktigt vad de sa, men brorsan har flyttat nu (pluggar till data-ingenjör) så nu vet man vem mamma har ropat på senaste fyra, fem åren.

Zayed Mahra vet var hans styrka ligger som volleyboll­spelare.

– Jag är en mur vid nätet.

Hur ser du på konkurrens­en på centersida­n?

– Jag kommer väl inte starta direkt, men sen får väl tiden utvisa - only time will tell, som man säger.

Även Gustav Thor från RIG Falköping är klar för FVBK. Precis som Mahra har vänsterspi­kern skrivit på ett tvåårskont­rakt.

Jag är en mur vid nätet.

Zayed Mahra, center i FVBK

 ?? Bild: Martin Örtegren ??
Bild: Martin Örtegren
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden