Hallands Nyheter

Krogtorget ska växa både på bredden och på djupet

- Stefan Johansson stefan.johansson@hn.se 010-471 50 10

Snart är det dags för årets första långtorsda­g, och precis som förra året kommer några av stadens krögare att flytta ut verksamhet­en till torget. Årets Krogtorg blir dessutom större och förhoppnin­gsvis bättre enligt arrangörer­na.

Att det skulle bli en repris på förra årets lyckade satsning bestämdes tidigt. Responsen från gästerna var god och det var många som har hörde av sig och frågade om det skulle bli av igen.

– Det var mycket som var bra, men det finns flera saker som vi kan bli bättre på, säger Magnus Palmqvist som driver Restaurang Grappa och fortsätter:

– Men konceptet är sig likt, vi har tyckt att väldigt mycket var bra.

Den största förändring­en handlar om storleken. Krogtorget kommer att växa både på bredden och djupet.

– Vi kommer egentligen att använda hela den här ytan, säger Magnus Palmqvist och pekar ut platsen mellan bänkarna på torgets övre del.

– Vi kommer att sträcka ut det bort till träden också. Förra året var det 10 meter djupt i år blir det 20 meter. På bredden är det några meter större också, men där skiljer det sig inte så mycket, säger Bo Samuelsson från Varbergs Stadshotel­l.

Totalt handlar det om en yta på 600 kvadratmet­er. Förhoppnin­gen är att den större ytan i kombinatio­n med andra typer av möbler ska ge köket lite mer att göra.

– Vi vill kunna sälja mer mat, säger Magnus Palmqvist.

Det kommer att bli fler bänkar, men förra årets sköna stolar kommer att finnas kvar de med.

– Tanken är att folk ska komma hit, äta och dricka lite och sen gå runt på de andra aktivitete­rna, säger Bo Samuelsson.

För det krävs att det blir ruljans på försäljnin­gen för att Krogtorget ska gå ihop. Det är mycket tid och pengar som läggs ner för att krogen, som inte finns på morgonen, ska vakna till liv på eftermidda­gen.

– Vårt mål är att vi ska komma upp i ett nollresult­at. Det ska helst inte kosta oss något förutom en jädra massa arbete. Det ska inte kosta oss massa pengar att köra, men det finns en risk, säger Magnus Palmqvist.

– Det här är ingen bra affärsidé, fyller Bo Samuelsson i.

– Det är en stor kostnad att dra det här och vi kalkylerar med att ett par torsdagar kommer att regna bort, säger Magnus Palmqvist.

Klarar ni målet då?

– Det är inte självklart. Det gick ju inte riktigt ihop förra året och då var det perfekta förhålland­en alla torsdagar. Får man inte ganska hygglig försäljnin­g på de flesta torsdagarn­a så blir det tufft.

Det är en risk ni är villiga att ta?

– Ja, eftersom vi är så dumma att vi drar på oss det här så får vi leva med det, säger Magnus Palmqvist och skrattar.

 ?? Bild: Stefan Johansson ?? Krogtorget kommer att fylla upp större delen av torgets övre del. Platsen mellan bänkarna och enda bort till träden kommer att bli Krogtorg. En yta på 600 kvadratmet­er.
Bild: Stefan Johansson Krogtorget kommer att fylla upp större delen av torgets övre del. Platsen mellan bänkarna och enda bort till träden kommer att bli Krogtorg. En yta på 600 kvadratmet­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden