Hallands Nyheter

Liridon ”Doni” Nuha hade inte domarna på sin sida i Minsk

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Liridon ”Doni” Nuha åkte ut i European Games i en rätt så tam match mot tysken Abdulrahma­n Abu Lubdeh.

– Det var nästan inga slagväxlin­gar alls, säger han.

Varbergare­n Liridon Nuha boxas i 81-kilosklass­en och ett bra resultat på European Games i Minsk hade ökat hans chanser att komma med till nästa OS.

Nu blev det istället respass direkt under lördagen. Nuha förlorade med 2-3.

– Han jag mötte är välmeriter­ad och har slagit fem världsboxa­re på en stor tävling i Tyskland, däribland världsetta­n. Sen när han kom hit tycker jag han var sämre än jag sett tidigare.

– Samtidigt gjorde jag en mycket sämre match än vad jag hade planerat. Det gick inte hela vägen, fortsatte Liridon.

Som nämnt ovan uteblev de riktigt frekventa slagväxlin­garna.

– Det är jävligt surt att förlora när han har två träffar huvud och kropp på hela matchen. Jag tycker jag ledde matchen och var den som var aktiv och rörde på mig. Känner du dig orättvist behandlad av domarna?

– Definitivt om vi ska se det på det viset. Jämnt eller inte, han träffar mig inte.

– Vi kommer från en liten nation, men kommer vara starka om ett år. Det är vad man kan förvänta sig. Stora boxarnatio­ner får ofta domarna med sig och har mer fördel i en sån här match – när det inte är så självklart, säger Liridon och understryk­er:

– Jag hatar att bortförkla­ra mig, men det hände inte alls mycket under matchen och det lilla som hände, det var mina träffar. Jag är förvånad hur han kunde vinna. Vad innebär det här för dig?

– Det innebär att jag redan har börjat träna, jag siktar på VM som jag kommer att vinna i september. Jag kommer gå hela vägen till OS och ta guld där. Jag känner att det är ingen som stoppar mig för jag har mött sex av de tio bästa boxarna i världen och det har gått jäkligt bra.

Jag är förvånad hur han kunde vinna.

– Det gäller bara att komma tillbaka ännu starkare. Jag hänger inte läpp, min vardag börjar och träna hårdare. Det är det som motiverar mig i livet. VM är det som jag lägger fokus på. Det betyder mycket för mig att se den svenska flaggan hissas upp, det är det jag förväntar mig av VM.

Liridon Nuha, boxare från Varberg

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Varbergsbo­xaren Doni Nuha nådde ingen fullträff på European Games
Bild: Annika Karlbom Varbergsbo­xaren Doni Nuha nådde ingen fullträff på European Games

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden