Hallands Nyheter

Målfest när HBK körde över Frej

- Anders Tornell anders.tornell@hp.se

Tänk vad ett mål betyder mycket. Efter den långa torkan har det lossnat ordentligt för Sadat Karim.

Anfallaren gjorde hattrick i HBK:S storseger mot Frej.

– En av mina bästa matcher i klubben, myste han.

Han kom till HBK tänkt att bli den nye skyttekung­en.

Men efter en lovande start knöt det sig fullständi­gt för ghananen som inte gjorde mål på elva matcher.

Plötsligt lossnade det mot Mjällby senast och därefter har Sadat Karim spelat fotboll som aldrig förr.

Med nyfunnet självförtr­oende var han om möjligt ännu bättre mot Frej och de nästan 3000 på Örjans vall njöt av uppvisning­en.

– Gör man ett mål så kommer det ofta flera. Därför får jag tacka mina lagkompisa­r för att de stöttat och pushat mig när målen uteblivit, sa Sadat Karim och lyser med hela ansiktet.

Efter en lite trevande inledning exploderad­e formligen hemmalaget efter 20 minuter då Dusan Djuric träffade kryssribba­n med ett volleyskot­t, som om det hade gått in säkerligen blivit årets mål i Superettan.

Men 1–0 lät inte vänta på sig. Två minuter senare skickade Jesper Westerberg in ett högerinläg­g som Karim otagbart nickade i mål.

27-åringen hade sedan ett nytt drömläge strax därpå efter en målvaktsre­tur från Jonas Olsson, men på mållinjen räddade Frejs högerback Jon Birkfeldt uppoffrand­e.

Två minuter före paus kunde dock stockholma­rna inte hålla undan längre. Westerberg valde den här gången att spela längs med marken och Hbk-anfallaren sköt in 2–0 via Olssons fingrar.

3–0 kom sedan i början av andra halvlek.

– Jag fick lite turligt fram bollen till Erik (Ahlstrand). När han passade tillbaka var det fritt skottfält och bara sätta dit den, skrattade Karim, som även var delaktig i 4–0-målet i 71:a minuten.

Då hade han på karaktäris­tiskt vis vunnit flera dueller innan han hittade fram men en passning till forwardsko­llegan, som distinkt satte fyran vid närmaste stolpe.

På stopptid tilläts sedan Frej lite väl enkelt reducera till 4–1 genom Mattias Bouvin, men det gjorde inte så mycket den här kvällen.

– Verkligen skönt att det lossnat för Sadat - det behövs om vi ska klättra i tabellen, sa Jesper Westerberg.

HBK går på semester i dag och möter Norrby borta 14 juli när Superettan startar igen. Den sjunde ska dock en träningsma­tch spelas mot danska Hvidovre på Örjans vall. Hur tror du att det går i höst?

– Det gäller att ta en match i taget och försöka reparera den dåliga starten. Kan vi hålla en jämn nivå ska vi försöka vara med och slåss däruppe – trots allt!