Hallands Nyheter

Hamilton tog sjätte segern för säsongen

-

De startade etta och tvåa och de körde i mål precis som de inledde loppet. Mercedesfö­raren Lewis Hamilton var först i mål i Frankrikes grand prix följt av stallkamra­ten Valtteri Bottas.

Det var Hamiltons sjätte seger för säsongen.

Därmed drygar den femfaldige världsmäst­aren ut totalledni­ngen i mästerskap­et, och med åtta av 21 lopp avklarade har britten onekligen satt sig i en bra position för ännu en formel 1-titel.

– Fenomenal helg. Jag är så stolt över alla. Allt hårt arbete, nu fortsätter vi så här, sa Hamilton i stallradio­n efter att ha korsat mållinjen som segrare.

Bottas, var drygt 18 sekunder bakom Hamilton, och är alltjämt tvåa i sammandrag­et. Finländare­n hamnade utanför pallen i Kanada för två veckor sedan men studsade nu tillbaka och tog sin sjunde pallplats för säsongen.

– Han (Hamilton) var väldigt stark och jämn i dag, och i kvalet i går. Men han är inte oslagbar, det vet jag. Jag måste bara jobba hårt, säger Bottas i Viasats sändning.

Monegasken Charles Leclerc, Ferrari, var hack i häl på Bottas men fick nöja sig med att bli tredje man på podiet. Bakom honom placerade sig Max Verstappen följt av Sebastian Vettel.

Blott 19-årige Lando Norris hade vittring på sin bästa placering i sin korta formel 1-karriär. Mclarenför­aren , som gör sin första säsong, var sexa i Bahrain i våras och i Frankrike stod han för ett starkt kval och fick starta som femma.

En placering han inte klarade av att hålla.

Under loppets sista varv hamnade Norris utanför banan efter att ha utsatts för ett tufft omkörnings­försök av Daniel Ricciardo. Den unge britten fick se hela tre bilar köra om i sekvensen och åkte i mål som tia.

Men Ricciardos omkörning tittades på i efterhand av domarna och drygt tre timmar efter loppets slut beslutades det att Ricciardo bestraffad­es med två straff på fem sekunder vardera. Därmed blev australier­ns slutplacer­ing en elfteplats, och inte sjua som han var vid målgång.

Kimi Räikkönen tog över sjundeplat­sen från Ricciardo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden