Hallands Nyheter

Trängde kompisen av banan: ”Det var inte snyggt gjort”

- Mikael Martinsson

Anton Eklund, Falkenberg­s MK, körde för seger och det gick ut över kompisen Ture Adolfsson som flög av banan på den ultrasnabb­a raksträcka­n på Falkenberg­s motorbana.

– Det var inte snyggt gjort av mig. Jag måste helt enkelt be om ursäkt, sa Anton efter loppet.

Det var i Supersport 300 duellen skedde. Anton Eklund och dansken Linus Wendt Lundin hade en jättekamp om ledningen under hela loppet och snart började man varva förare.

På upploppsra­kan nådde man Ture Adolfsson.

– Jag tryckte ut honom och ville bara förbi för att inte tappa, så åker han av. Det var ju faktiskt en ful körning och det är ju en kompis och man tänker: ”hoppas det inte händer något”.

När Anton kom på nästa varv såg han motorcykel­n ligga vid sidan.

– Man är ju orolig att det hänt något, som att han brutit armen eller något. Men så såg jag honom gå där.

Anton och Linus Wendt Lundin kunde fortsätta sin kamp.

– Det var verkligen tajt och vi snuddade vid varandra flera gången i kurvorna. Det är kul men verkligen nervigt.

Bakom fanns Supersport 300-seriens Lukas Wendeborn körde av omgående under lördagen. Men ledaren av 125 cc fick revansch under söndagen där han vann racet.

ledare Filip Eklund, Falkenberg­s MK.

– Jag ville försöka hålla avstånd till honom fram till att vi började varva förare och såg att det lyckades. Efter det är det svårt att komma om.

När sedan en förare åkte av med fyra varv kvar blåses tävlingen av med Anton i ledningen och det gav seger i första racet för helgen.

Anton Eklund körde sedan i Sm-seriens Superstock 600. Och blev femma. Det var personbäst­a i serien. Men han låg trea när loppet flaggades av.

– Jag var inte riktigt med vid

omstarten sedan. Men att det blev omstart gjorde mig inget för fältet trycks ju ihop så man har större chans att vinna.

Anton och Kevin Högback hade en duell om fjärdeplat­sen men även om falkenberg­aren närmade sig kunde han inte hota.

– Det är mer effekt i den här maskinen annars är det inte så stor skillnad att köra mot Supersport. Jag gillar att köra i regn men man får vara mer försiktig och avvaktande.

Visiret på hjälmen immar igen då och då.

– Då gäller det att få in luft snabbt och ligger man i sprejset bakom en motorcykel så ser man inte så mycket men det är en kort tid.

Han kan ju banan utan och innan.

– Det är skönt för då vet man vad man ska göra och var. Det går ju att köra mer avslappnat, sa Eklund som tog en sjätteplat­s i söndagens race.

I Sm-klassen 125 cc var Kullaviksk­illen Lukas Wendeborn, Falkenberg­s MK favorit och i pole position. Han tog starten men sedan var det slut.

– Nog mitt kortaste lopp någonsin, sa Lukas.

I andra kurvan åkte han i backen. – Jag var för het helt enkelt, tog i för mycket och kände mig kanske lite pressad bakifrån. Det blev ett bakhjulssl­äpp och det kom till en punkt där jag inte kunde hålla kvar cykeln.

På väg ner i asfalten hann han tänka.

– Man blir bara förbannad och jag skrek faaaaan. Men jag blev inte skadad. Det är ett lopp i morgon också. Men jag borde tänkt på att bara ta mig i mål och få poäng.

Och han skulle få sin revansch. Söndagens race vanns utav Wendeborn som i mål var åtta sekunder före närmste konkurrent, dansken Emil Meyer Petersen.

 ?? Bild: Jesper Jäger Ärlestad ?? Det blev en regnig helg för roadracing­förarna på Falkenberg­s motorbana.
Bild: Jesper Jäger Ärlestad Det blev en regnig helg för roadracing­förarna på Falkenberg­s motorbana.
 ?? Bild: Jesper Jäger Ärlestad ??
Bild: Jesper Jäger Ärlestad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden