Hallands Nyheter

Gustaf Nilsson mållös när Häcken tog tre poäng

- Tobias Wolf/tt

I veckan blev han klar som Alexander Jeremejeff­s ersättare. Borta mot Örebro fick Häckens nya anfallare förtroende­t direkt.

Men det slutade med att Gustaf Nilsson fick lämna planen efter en hopskallni­ng i Häckens 2–1-seger mot Örebro.

– Det var huvud mot huvud med (Michael) Almebäck. Men det är lugnt med mig, det var nog värre för honom, säger Gustaf Nilsson efteråt.

Häcken kom till spel utan målfarlige anfallaren Alexander Jeremejeff som nyligen blev klar för Dynamo Dresden i den tyska andraligan. Ersättaren Gustaf Nilsson slog igenom i Falkenberg för några år sedan och kom närmast från danska Vejle. Nilsson gick rakt in på Jeremejeff­s position, samtidigt som Häcken saknade en annan anfallare, Paulinho (avstängd), liksom försvarare­n Godswill Ekpolo.

– Det kändes givet att starta med Gustaf Nilsson. Vi behövde något nytt att tror på, säger tränare Andreas Alm som var nöjd med anfallaren­s debut.

Och Nilsson verkade inte speciellt förvånad över att ha blivit inkastad efter bara tre träningar med laget.

– Jag har tränat bra, tycker jag, så det var härligt att komma in direkt från start, säger han.

– Det kändes helt okej. Men det var synd att jag inte gjorde mål. Jag hade något läge där jag borde ha skjutit, i stället för att hitta en annan spelare.

Häcken började övertygand­e och skapade en del farliga lägen mot Örebromåle­t. Och efter en dryg halvtimme lossnade målskyttet när försvarare­n Joona Toivio höll sig framme och nicktoucha­de in en hörna.

Efter drygt en timme höll publiken sedan andan när Michael Almebäck och Gustaf Nilsson krockade med huvudena. Örebroförs­vararen Almebäck bandagerad­es och spelade vidare medan Gustaf Nilsson bytte med Kwame Kizito.

– Men det var inte därför jag blev utbytt. Jag kunde ha spelat vidare, det var inte värre än så, säger Gustaf Nilsson.

Tio minuter före full tid tryckte sedan Viktor Lundberg distinkt in 2-0 till Häcken efter ett fint dribblings­nummer av Kizito.

I den 87:e minuten reducerade Örebros inhoppare Agon Mehmeti, men närmare än så kom inte Närkelaget.

– Visst, på slutet blev det lite nervigt men det kändes annars som att vi hade kontroll på matchen, säger Gustaf Nilsson.

AIK förlorade samtidigt hemma mot Kalmar, och Häcken är nu bara tre poäng bakom Solnalaget och fyra bakom serieledan­de Djurgården, som dock har spelat en match färre.

– Vi kommer närmare. Nu är det bara att se fram emot nästa match och försöka vinna den också. Så får vi jobba lite underifrån och komma med allt vi har.

– Jag ser ingenting som kan stoppa oss. Visst, vi är några poäng bakom, men vi är ett bra lag och vi ska bara fortsätta att ta en match i taget och försöka vinna.

Jag kunde ha spelat vidare, det var inte värre än så

Gustaf Nilsson

 ?? Bild: Johan Bernström/bildbyrån ?? Häcken och Nilsson fick fira tre poäng efter matchen.
Bild: Johan Bernström/bildbyrån Häcken och Nilsson fick fira tre poäng efter matchen.
 ?? Bild: Johan Bernström/bildbyrån ?? Gustaf Nilsson fick lämna planen efter en timmes spel och förblev mållös.
Bild: Johan Bernström/bildbyrån Gustaf Nilsson fick lämna planen efter en timmes spel och förblev mållös.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden