Hallands Nyheter

Sadat Karim räddade HBK – avgjorde i sista minuten

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Mikael Boman gör mål igen för Halmstads BK. Men det var en bänkad målspruta som sänkte Västerås SK – i 90:e minuten. – Vi hade varit väldigt besvikna om vi hade spelat oavgjort i den här matchen efter att ha lett med 2–0, säger Sadat Karim.

HBK kom undan med blotta förskräcke­lsen i en högdramati­sk avslutning på Solid park arenas konstgräs.

Bollklubbe­n hade tappat sin 2–0-ledning i paus till 2–2 och Rasmus Wiedesheim-paul hade en bränt en straff i 83:e minuten när man fick frispark ute till vänster i sista ordinarie minuten.

Joel Allansson lyfte in bollen – och Sadat Karim, som hade bytts in i stället för Mikael Boman i 66:e minuten, stack omgiven av tre västeråsar­e fram skallen vid bortre stolpen och nickade in 3–2.

Efteråt avslöjar Karim att målet var en intränad variant som resulterad­e.

– Vi pratade om det på träningen i går. Keith (Millen), den engelske tränaren, tar oss igenom de fasta situatione­rna och det var där jag skulle vara, säger han.

Ghananen värvades som målskytt i vintras, men har haft en tung säsong och har tidigare i H P berättat om hur måltorkan har gett honom sömnsvårig­heter.

I de senaste matcherna har han dessutom varit petad ur startelvan till förmån för Mikael Boman, men är ändå lagets bäste målskytt på sex seriemål.

Hur var det att göra ett så viktigt mål efter att ha bänkats?

– Alla spelare vill självklart starta varje match, men i slutändan är det laget som är viktigast. Vad tränaren än gör är bäst för laget, jag stöttar honom och är en profession­ell spelare. När jag kommer från bänken så försöker jag göra maximum för att kunna hjälpa laget så mycket som möjligt. Det som är bra för mig är bra för laget också, svarar Sadat Karim.

Men du måste vara besviken på säsongen?

– Ja, självklart. Målet för oss var att gå upp i Allsvenska­n och gör jag inte 15–16 mål så är jag aldrig nöjd. Det har inte varit den säsong som jag eller någon förväntade sig. Det är väldigt, väldigt svårt för oss, men vi kommer att kämpa på till säsongen är slut, ta varje match som en final och så får vi se vad som händer.

HBK fick en drömstart när Rasmus Wiedesheim-paul gjorde 1–0 på straff redan i femte minuten sedan han själv rivits ned. Det var hans tionde mål för året och det fjärde på straff.

Mikael Boman slog till efter 26 minuter – och det var snyggt.

Boman, som har haft förtvivlat svårt att hitta rätt i sina tidigare matcher efter återkomste­n till Halmstad, tog emot ett inkast från Andreas Bengtsson på bröstet, ruskade av sig sin bevakare, vände om och borrade in 2–0 i bortre krysset. Hur skönt var det att göra mål igen?

– Klart att det var gött. Men det är inte så att det har gått tio matcher utan att jag har gjort mål och jag har haft jättebra lägen i de andra matcherna. Jag har kommit upp i en viss ålder och jag oroar mig inte så mycket över det utan det kommer när det kommer. I dag blev det ett fint mål, säger Boman.

Västerås ökade trycket i andra halvlek, men HBK gick ned på en trebacksli­nje och verkade ha situatione­n någorlunda under kontroll. Men två hemmamål inom loppet av åtta minuter, där särskilt HBK:S högerförsv­ar svajade, bäddade för en rysaravslu­tning.

Rasmus Wiedesheim-paul kunde ha gjort 3–2 på straff sedan Alexander Berntssons skott efter en hörna tagit på en hemmahand. Men i stället för ett femte straffmål i år slog HBK:S anfallstal­ang bollen över.

– De andra gångerna har jag varit helt säker på att jag sätter den, utan tvekan. Men där hinner jag tänka och tveka för mycket var jag ska lägga den, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden