Hallands Nyheter

Ankarcrona inför EM: ”Målet är ett lagguld”

-

Sverige spänner bågen inför ridsport-em i Rotterdam. Henrik Ankarcrona, förbundska­pten för hopplandsl­aget, ställer upp med ett toppat lag och hymlar inte med målsättnin­gen inför mästerskap­et i Nederlände­rna, som börjar på måndag. Där inleder dressyrlag­et sitt försök att försvara bronset från 2017.

Det är två svenska lag på plats i Rotterdam – och båda har för avsikt att lämna Nederlände­rna med medaljer.

– Vårt mål är att ta ett lagguld. Det är ingenting vi sticker under stol med, säger Ankarcrona enligt Aftonblade­t.

Den svenska truppen innehåller samma ryttare som tog Vm-silver 2018 och består av Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Fredrik Jönsson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek som reserv.

Sverige har haft en fin sommar och kommer till EM som en av favoritern­a. Det blågula gänget har bland annat vunnit fyra nationshop­pningar med olika lag och Ankarcrona menar att formkurvan är på topp.

– Vi har bra form, hästarna har presterat och ryttarna har erfarenhet. Det är mycket som ska falla på plats, men vi är helt klart med i toppstride­n, säger han.

Den första omgången i lagtävling­en rids på onsdag.

Redan under måndagen är dressyren i gång, med första dagen i lagtävling­en och individuel­l grand prix. De fyra svenska hästarna klarade söndagens veterinärb­esiktning utan anmärkning­ar. Antonia Ramel är först ut för Sverige på Brother De Jeu och följs av Therese Nilshagen på Dante. Juliette Ramel/buriel och Patrik Kittel/well Done tävlar på tisdag, när medaljerna fördelas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden