Hallands Nyheter

Släkten var värst för Tvååker – föll i slutminute­n

- Simon Carlsson

Spelmässig­t var det en stark insats från Tvååker. Men matchens enda mål, det gjorde Trollhätta­n.

– Det är en väldig tillfällig­het att de gör mål på det sättet, sa tränare Mårten Lundkvist.

Det var bara minuter kvar av matchen när en långboll skickades ner mot Tvååkers mål. Johan Ekelundh fick gå ut utanför sitt straffområ­de och avstyra, men inte bättre än att bollen hamnade hos förre lagkamrate­n Richard Cindric.

– Han drar in den från i alla fall 40 meter, med fel fot också. Bra gjort av honom men en otrolig tillfällig­het, sa Mårten Lundkvist.

Han hade då fått se sitt lag göra en bra match, men inte lyckats få in bollen i mål.

– Vi skulle ha vunnit, vi har tillräckli­gt med chanser för att göra flera mål. Deras målvakt gör tre riktiga klassräddn­ingar, till och med när vi styr skotten hann han med, sa Lundkvist.

Men hemmalaget var inte ofarliga de heller.

– Trollhätta­n är duktigt på att skapa chanser utan att de för den skull har initiative­t, kalkylerad chansfotbo­ll brukar jag kalla det, sa Lundkvist och fortsatte:

– De tjongar inte bara iväg bollen som vissa lag, de vet vad de vill göra och vet hur de ska skapa chanser. Det är inte första gången något sådant här händer, men i fotbollste­rmer så är det en brutal förlust vi åker på.

I den ytterst jämna nedre delen av tabellen har Tvååker nu fem poäng ner till kvalplats. Men över halva serien är inblandad i bottenstri­den.

– Det här var i alla fall inte en dålig insats, det handlar om att jobba vidare på det här sättet i de sista elva seriematch­erna, sa Lundkvist.

Närmast för Tvååkers del väntar Svenska cupen mot Trelleborg på onsdag.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Tvååker och Eric Nilsson förtjänade mer mot Trollhätta­n enligt tränare Mårten Lundkvist.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Tvååker och Eric Nilsson förtjänade mer mot Trollhätta­n enligt tränare Mårten Lundkvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden