Hallands Nyheter

Så blir nya ”Berts dagbok”

-

Historien om Bert har fångat flera generation­er barn och ungdomar. Nu blir tonåringen­s betraktels­er film på nytt med Michael Lindgren som regissör.

I den kommande filmen ”Berts dagbok” får publiken följa Bert, Åke, Lill-erik och de andra figurernas öden och äventyr när de börjar högstadiet.

Bert spelas den här gången av Hugo Krajcik, Åke spelas av Frank Dorsin och Berts drömtjej Leila gestaltas av Yussra El Abdouni.

Bland vuxenrolle­rna finns Suzanne Reuter som Berts mormor samt Helena Lindegren och David Wiberg som mamma och pappa.

Filmen regisseras av ”Grotesco”-mannen Michael Lindgren, som här gör sin regidebut.

”Vi gör en film om hur Bert upptäcker kärleken, en renodlad romantisk komedi för unga. Mitt fokus är på känslorna och barnens spel. Publiken ska skratta så att dom får ont i magen, men också åka med emotionell­t, på riktigt”, säger Lindgren enligt ett pressmedde­lande.

Manuset är fristående och är skrivet av Tapio Leopold. Filmen bygger på Anders Jacobsson och Sören Olssons bokserie, som startade med ”Berts dagbok” från 1987. Historien blev även tv-serie och långfilm på 90-talet. Författarn­a har tidigare sagt att de gärna vill se en modernare Bert, bland annat med bättre attityder mot tjejer än tidigare.

Inspelning­en drar igång i Stockholm på onsdag. Filmen kommer till biografern­a nästa höst, enligt SF Studios.

 ?? Bild: Johan Paulin/tt ?? Regidebute­rande Michael Lindgren och skådespela­rna i ”Berts dagbok”.
Bild: Johan Paulin/tt Regidebute­rande Michael Lindgren och skådespela­rna i ”Berts dagbok”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden