Hallands Nyheter

Toppmatche­n slutade utan målskyttar

Två lag som jagar Allsvenska­n. Då blev det också en jämn tillställn­ing när Varbergs Bois och Brage spelade 0–0.

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Det märktes inlednings­vis att mycket stod på spel. Den första kvarten var avvaktande från båda lagen. Därefter tog Bois över en aning och vaskade fram ett par halvchanse­r.

– Vi kände lite på varandra och tanken var att vi skulle pressa högt upp i dag, men det blev inte så i början. Men vi var det bättre laget senare under första halvlek, sa Daniel Krezic om den försiktiga starten.

Brage kom i ett par snabba omställnin­gar, som i minut 34 när Jonathan Morsay gjorde en fin solopresta­tion. Men August Strömberg hann ut och kunde avvärja farlighete­n i sista sekunden. Trots hela åtta hörnor i första halvlek för Bois var det en av Brages två hörnor som var farligast. Nicken smet tätt utanför Bois stolpe.

Närmast att spräcka

gästernas nolla under den första halvleken var Astrit Seljmani när han vann ett motlägg utanför straffområ­det. Samme Seljmani agerade kvickt och lurigt bara tre minuter in i andra halvlek när han ryckte ifrån försvarare­n men skottet gick tätt över.

Brages skyttekung, Christian Kouakou såg till att August Strömberg fick sträcka ut hela sin längd med ett skott längs marken i den 53:e minuten.

Gästerna tog över taktpinnen, vann duellerna och kunde komma i en del vassa omställnin­gar. Det skapade viss oro för hemmalaget, men Tobias Carlsson agerade med stor pondus.

Daniel Krezic var ytterst nära att bryta dödläget med 20 minuter

kvar. Yttern kom högst upp på en hörna och tvingade Peter Rosendahl till en mycket kvalificer­ad räddning.

– Jag har ett likadant läge i första halvlek, men missar. Jag träffar tre, fyra spelare, men den går inte in. Det är lite oflyt nu, sa Krezic om sitt gyllene läge.

Avslutning­en blev böljande med en hel del slarv och misstag. Resultatet spetsade till toppstride­n ännu mer. Bois klev upp på andraplats­en.

– Jag tycker att vi är bättre och skapar fler chanser, men det är väl ändå ett rättvist resultat. Det blir vinst i nästa match, avslutade Krezic.

?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Astrit Seljmani bjöds på en luftfärd.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Astrit Seljmani bjöds på en luftfärd.
 ??  ?? Bois hade ett par kvalificer­ade målchanser, men matchen mot Brage slutade med säsongens första mållösa match.
 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ??
Bild: Krister Andersson/bildbyrån